Video: Lukjanuk kihutas Poolas suurel kiirusel vastu puud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Ekraanitõmmis

ERC võistlussarjas sõidetakse sel nädalavahetusel Poola ralli. Eestlastele hästi tuttava Aleksei Lukjanuki jaoks lõppes ralli aga kolmandal kiiruskatsel.

Nimelt kihutas Lukjanuk oma Ford Fiesta R5 autoga suurel kiirusel vastu puud. Enne õnnetust hoidis ta 0,6-sekundilise kaotusega Nikolai Grjazinile teist kohta.

«Midagi läks enne hüpet valesti. Kiirus ei olnud liiga suur, aga auto hakkas libisema. Tegu oli rohkem sõiduvea kui valesti valitud kiirusega,» kommenteeris Lukjanuk. «Meie jaoks oli see väga ootamatu olukord, kuid kõige tähtsam, et jäime terveks.»

Üheksa kiiruskatse järel juhibki rallit Škoda Fabia R5 autoga sõitev Grjazin, kes edestab Hyundai i20 R5-ga sõitvat Jari Huttuneni 11 sekundiga. Kolmandal kohal on Škodaga sõitev Chris Ingram (+1.33,3).  

Peugeot 208 R2 autoga kihutav Gregor Linnamäe kaotab üldarvetuses liidrile 10.53,4 ning hoiab 23. kohta. Oma klassis on eestlane aga viiendal kohal, kaotades liider Tom Kristenssonile 4.12,4.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles