Konkurentide rahakriis kindlustas avarii teinud Lukjanukile ERC meistritiitli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrid Aleksei Lukjanuk (paremal) ja Aleksei Arnautov.
Euroopa meistrid Aleksei Lukjanuk (paremal) ja Aleksei Arnautov. Foto: ERC

Endised Eesti meistrid autorallis, Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov saavad nüüd kanda veelgi uhkemat tiitlit – Euroopa meistrid. Kuigi ERC-sarja etapp Poolas lõppes venelastele avariiga, krooniti nad hooaja kokkuvõttes siiski meistriteks.

Kuigi Poola ralli pole veel lõppenud ning ees ootab ka võidukihutamine Lätis, ei ole rivaalidel võimalik enam kolm esikohta ja ühe teise koha saanud Lukjanuki püüda. Viimasena püsisid konkurentsis portugallased Bruno ja Hugo Magalhães, kes ei saanud aga eelarvelistel põhjustel Poolas võistelda ja see kindlustas Lukjanukile tiitli.

«Mul on kahju, et Bruno pidi enda nime varakult maha võtma, aga niigi on konkurents olnud väga tihe. Meie jaoks oli karm aasta, aga nüüd algab pidu,» sõnas Lukjanuk. «Tunne on veidi kummaline, aga ma olen õnnelik tiimi ja sponsorite üle. See on meie jaoks väga suur samm. Üritasime kogu aeg piiri peal sõita, aga me ei saa piisavalt harjutada, piisavalt testida ja vahel kaotame seetõttu kontrolli. Aga meie kiirus on ikkagi hea, tunne hea, tuju hea ja hooaja lõpp väga hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles