Michael Phelps tegi Venemaa suhtes leebunud WADA pihuks ja põrmuks (8)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps avaldas oma arvamuse Venemaa dopinguskandaali kohta.
Michael Phelps avaldas oma arvamuse Venemaa dopinguskandaali kohta. Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/Scanpix

Ajaloo edukaim olümpiasportlane, kokku 23 kuldmedalit võitnud Michael Phelps ei saa aru, miks otsustas Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) taastada Venemaa organisatsiooni (RUSADA) liikmelisuse, vahendab Yahoo.

«Millal võtab üks organisatsioon vastutuse ja juhib muutusi? Sest see ei ole spordi mõte. Sport ei tähenda enda kehasse dopinguainete laadimist, püsti tõusmist ja võistlema minemist,» kritiseeris Phelps otsust lõpetada Venemaa kolmeaastane dopingueksiil. «Seda on kurb näha. Ma olen selle üle kurtnud, olen selle kohta tunnistusi andnud ja ikkagi miski ei muutu.»

Phelpsi sõnul on maailma antidopingusüsteemis vaja muutusi. «Keegi peab asja ette võtma ja kui WADA ei kavatse midagi sisulist muuta, siis peab keegi teine seda tegema,» sõnas legendaarne ujuja. «On ärritav näha, et selline organisatsioon käitub spordiga niimoodi. Ma olen sellest aastaid rääkinud. Ma ei tea, kas ma üldse kunagi olen võistelnud täiesti puhtal võistlusel. See on kurb, et nii saab öelda olümpiamängude ja MMide kohta. See ärritab mind.»

Ameeriklane lisas, et tema jaoks on puhas sport oluline. «Minu kui isa jaoks on see midagi, mida ma oma lastele ütlen ja selgitan. Ja on pettumust valmistav seda kõike näha,» pahandas Phelps. «Ma ei usu, et neil tohiks lubada võistelda. Kui su test on positiivne, siis sa ei tohiks võistelda. Aga teised inimesed nii ei arva.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles