Lorenzo jõuline süüdistus: Marquez hävitas mu sõidu ja jala

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Lorenzo.
Jorge Lorenzo. Foto: Javier Cebollada / EPA

Möödunud pühapäeval peetud MotoGP etapp Hispaanias Aragonis lõppes nukralt hispaanlasele Jorge Lorenzole (Ducati), kes kaotas avakurvis oma mootorratta üle kontrolli ja kukkus. Esikohalt startinud Lorenzo süüdistas avariis kaasmaalast Marc Marquezi (Honda).

Lorenzo noppis kolmanda järjestikuse kvalifikatsioonivõidu, kuid avakurvi sisenes esimesena hilisem võitja Marcquez, kes Lorenzo hinnangul tegutses äärmiselt agressiivselt. «Ma nägin, et Marc läks sisekurvi väga agressiivselt. Ta proovis mind mitte mööda lasta ja mul ei olnud valikut – pidin mustale rajaosale sõitma ja sellepärast tegin avarii,» sõnas Lorenzo.

Varasemal etapil San Marinos Misano ringrajal kukkus Lorenzo samuti, kuid seal enda eksimuse tõttu. Vähemalt tema enda sõnul. «Misanos olin mina täielikult süüdi, aga seekord hävitas Marc mu sõidu, mu jala, võimaluse etapivõidu eest heidelda ja ilmselt järgmise etapi Tais,» nähvas Lorenzo.

Neljakordne maailmameister Marquez on aga veendunud – see oli võistlusintsident. Kuid lisas: «Kui sa lähed mustale rajaosale, siis adrenaliin teeb oma töö ja pead jääma rahulikuks, mitte liiga vara gaasi andma. Mustal rajaosal on lihtne kukkuda.»

Järgmine etapp peetakse kahe nädala pärast Tais ja veel pole selge, kas avariis jalga vigastanud Lorenzo saab seal osaleda. MotoGP selle hooaja üldarvestuses liigub viienda maailmameistritiitli poole Marquez, kes edestab viis etappi enne hooaja lõppu itaallast Andrea Doviziosot (Ducati) 72 punktiga. Neljandal kohal olev Lorenzo jääb Marquezist maha 116 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles