Martin Müürsepp enne oma Viimast Lahingut: külaliste hea vorm paneb mulle pinged peale!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ainuke Põhja-Ameerika korvpalliliigas NBA mänginud Eesti korvpallur Martin Müürsepp peab oma Viimase Lahingu 26. septembril 2019, kui Tallinna saabuvad külla erinevad legendaarsed korvpallurid, kellega Müürsepp karjääri jooksul kohtus.

«Need mängijad on kõik vormis, mis paneb mulle pinged peale, et nendega sammu pidada. Enamik on jäänud korvpalli juurde, kes treenib noori, kes täiskasvanuid. Mõni on telekommentaator,» sõnas täna 44. sünnipäeva tähistav Müürsepp lahkumismängu esitlusüritusel.

Aasta pärast saabuvad plaanide kohaselt teiste seas Chris Anstey, kellega Müürsepp mängis karjääri jooksul koos neljas erinevas klubis, sealhulgas Dallas Mavericksis, Zahhar Pašutin, Pjotr Samoilenko, Roberts Štelmahers, Kaspars Kambala, Dimos Dikoudis, Andrew Betts ja olümpiavõitja Valdemaras Chomicius. Eesti staaridest on platsil Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe.

«Ühel nimel on küsimärk taga – Šaulius Štombergas, kes tegi mõne aasta eest korvpalliga lõpparve ja tegeleb hoopis kinnisvaraga ning keda on keeruline kätte saada. Olen välja mõelnud wild-card’i süsteemi, et kui ta ikka otsustab tulla, siis on vaja end vaid kohale ajada,» lausus Müürsepp.

Aasta pärast, Müürsepa 45. sünnipäeval on Saku suurhallis Müürsepa All-Stars rivistuse (peatreener Stanislav Jerjomin, abitreener Valdemaras Chomicius) vastaseks Kalevi All-Stars, kuhu kuulub Tallinna Kalevi viimase 30 aasta läbilõige. Ürituse ühe korraldaja Sten-Erik Jantsoni sõnul kuuluvad Kalevi rivistusse nii viimase aja tähed Janar Talts ja Kristjan Kangur kui ka kaugema aja staarid Sergei Babenko ja Rašid Abeljanov.

Martin Müürsepa viimase lahingu toob Eesti televaatajateni AS Eesti Meedia, kelle peaprodutsendi Marko Kaljuveeri sõnul nii ahvatleva projekti osas pikalt aru ei peetud: «Kui idee lauale tuli, siis pikalt ei mõelnud. Teeme saatesarja jooksul ülevaate Martini karjäärist ja räägime ka sellest, kui mõnus mees ja äge kambajõmm ta oli kaaslastele, kes järgmisel aastal Martini kutsel Tallinna tulevad. Nägin vahetult, et ta võeti soojalt vastu. Saadete jooksul sai käidud saunas ja kalal ning tehtud ka nalja.»

12-osaline telesaate «Mürka: Viimane lahing» esimene osa on Kanal 2 eetris pühapäeval kell 19.30. Kõik saated on (järel)vaadatavad Postimehe spordiveebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles