Tänuliku Tigeri teine tulemine: võit enda, mitte vastaste üle

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woodsi viimane löök vallandas nii tema kui ka publiku emotsioonid.
Tiger Woodsi viimane löök vallandas nii tema kui ka publiku emotsioonid. Foto: Tim Bradbury/AFP/Scanpix

Viimane löök. Pisar silmanurgas. Publiku hõisked. Siiras ja soe kallistus vastastelt.

42-aastane Tiger Woods pani golfiaastale emotsionaalse ja sümboolse punkti, võites viieaastase pausi järel taas tippturniiri. Veel aastapäevad tagasi oli Woods mahakantud mees, kelle puhul arutleti pigem selle üle, millise teoga ta jälle seltskonnameedia veergudele või politseikroonikasse satub. Maailma edetabelis 1199. kohal ära käinud ameeriklase ellu tõi viimaks kergendust operatsioon, misjärel ta end taas inimese moodi tundis. Golfimäng tundus sel hetkel teisejärguline.

Ent kui Woods pühapäeval Atlantas viimaseid radu läbis, pidid turvamehed tuhandete hõiskavate fännide vaoshoidmisega suurt vaeva nägema. «Mul oli viimasel rajal tegemist, et mitte nutta. Pidin pisarad alla neelama ja mõned löögid sooritama. Kui juba palli griinile sain, oli asi tehtud. Seal ma enam emotsioone tagasi ei suutnud hoida,» rääkis Woods, olles võidupalli auku saatnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles