Kontaveit kohtub Hiina turniiri kolmandas ringis kodupubliku lemmikuga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveidi serv on Wuhanis korralikult toiminud.
Anett Kontaveidi serv on Wuhanis korralikult toiminud. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Hiinas Wuhani tippkategooria tenniseturniiril Donna Vekici alistamisega kolmandasse ringi jõudnud Anett Kontaveit läheb seal vastamisi kodupubliku toetust nautiva Shuai Zhangiga.

Maailma edetabelis 46. kohal olev Zhang on praegu Hiina teine reket, temast kõrgemal on edetabelis vaid 34. kohal olev Qiang Wang. Jaanuaris 30-aastaseks saav Zhang on olnud parimal juhul 23. tabelireal, seda kaks aastat tagasi, kui ta jõudis Austraalia lahtistel veerandfinaali. Kui paarismängus on hiinlanna karjääri jooksul võitnud koguni kuus WTA turniiri, siis üksikmängus kaks, mõlemal juhul seejuures kodumaal. 2013. aastal alistas ta Guangzhou turniiri finaalis Vania Kingi ja mullu sealsamas Aleksandra Krunici.

Kontaveit ja Zhang on varem kohtunud korra, 2015. aastal jäi Vancouveris 3:6, 6:4, 6:1 peale eestlanna. Tänavusel US Openil kaotas Zhang avaringis 3:6, 0:6 Garbine Muguruzale, ent tegi seejärel hea turniiri Osakas, kus jõudis välja veerandfinaali. Seal tuli tal tunnistada Zarina Diyase paremust. Wuhanis on hiinlanna seni alistanud 6:2, 6:2 Samantha Stosuri ja 6:2, 7:5 Polona Hercogi.

Kontaveidi ja Zhangi kohtumise võitja võib neljandas ringis vastamisi minna maailma 4. reketi Caroline Garcia või 14. numbri Muguruzaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles