Reim pidas parimaks Modricit ja jättis Ronaldo hääleta, Klavan näitas lojaalsust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA aasta meesmängija Luka Modric, treener Didier Deschamps ja naismängija Marta.
FIFA aasta meesmängija Luka Modric, treener Didier Deschamps ja naismängija Marta. Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS / Scanpix

Eile õhtul Londonis aset leidnud FIFA hooaja parimate jalgpallurite valimisel pälvis aasta meesmängija aunimetuse Luka Modric, parimaks naisjalgpalluriks valiti aga brasiillanna Marta. Parimaks meeste treeneriks nimetati Prantsusmaa koondise maailmameistriks tüürinud Didier Deschamps.

Eesti koondise peatreener Martin Reim nimetas parimaks mängijaks samuti Modrici, teisele kohale asetas ta Eden Hazardi ja kolmandale Raphaël Varane'i. Sama esikolmiku käis välja näiteks ka Inglismaa loots Gareth Southgate, ent Varane'i ja Hazardi pani ta vastupidisesse järjestusse. Deschamps koostas valiku vaid oma mängijatest (Antoine Griezmann, Varane ja Kylian Mbappe), Horvaatia peatreener Zlatko Dalic läks aga traditsioonilisemat rada: Modric, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo.

Kui Ronaldo nimetamist parimaks mängijaks ei saa lugeda üllatuseks, siis mõni peatreener hiilgas ka originaalsusega. Bahama juhendaja Dion Godet pidas näiteks hooaja mängijaks Harry Kane'i, sama tegi Taiwani loots Gary White. Iirimaa juhendaja Martin O'Neill jättis prantslased ja horvaadid esikolmikust aga sootuks välja ning luges eelmise hooaja parimaks mängijaks Messit.

Eesti koondise kapten Ragnar Klavan käitus põhimõtte «veri on paksem kui vesi» järgi ning nimetas hooaja parimaks mängijaks endise klubikaaslase Mohamed Salahi. Järgnesid MMil säranud Modric ja Griezmann. Ainulaadne Klavani valik siiski polnud, teiste seas asetas egiptlase esikohale näiteks Rootsi kapten Andreas Granqvist. Siingi leidus Messi eelistajaid, kuid esikohahääli said lisaks tavapärastele kandidaatidele teiste seaas ka Mbappe, Varane, Hazard või Kevin de Bruyne.

Messi ise pidas Argentina kaptenina parimaks Modricit ning pani esikolmikusse veel Mbappe ja Ronaldo. Modrici kolmikusse mahtusid Varane, Ronaldo ja Griezmann. Prantsusmaa kapten Hugo Lloris nimetas ära kaasmaalaste kolmiku Varane-Griezmann-Mbappe, Ronaldo valikusse kuulusid aga Varane, Modric ja Griezmann.

Ajakirjanikest Eestit esindanud Aet Süvari (ERR) esikolmikusse mahtusid Griezmann, Modric ja Salah. Siingi jaotusid võiduhääled eelpool juba nimetatud mängijate vahel.

Üksikasjalike hääletustulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles