Yokozuna pidi häbis tagasi astuma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takanohana 2003. aastal
Takanohana 2003. aastal Foto: TOSHIYUKI AIZAWA/REUTERS/Scanpix

Sumomaailma raputab järjekordne skandaal, kui yokozuna tiitlit kandnud kunagine tippsumotori Takanohana andis valskuse tõttu Jaapani Sumoliidule tagasiastumispalve, kirjutab Reuters.

Nimelt pidi möödunud aastal häbiga pensionile minema Harumafuji nime kandnud sumotori, kellele pandi süüks noorema võistleja Takanoiwa vigastamist. Jaapani meedia raporteeris toona, et Harumafuji lõi peo käigus kolleegi õllepudeliga vastu pead, mistõttu Kakanoiwa sai koljuluumõra ja teisi vigastusi. Takanohana, kelle juhendamise all Takanoiwa võistles, hoidis juhtunu aga enda teada ja nüüd tuleb tal valskuse ilmsikstuleku tõttu ametist lahkuda.

Takanohana võitis oma karjääri jooksul 22 turniiri ja oli toona 65. sportlane, kes yokozuna tiitli ära teeninud.

Praegune tuntuim sumomaadleja, yokozuna Hakuho, jätkab aga spordiala valitsemist – äsja võitis ta oma karjääri 41. suurturniiri, millega ta kirjutas rekordiraamatutesse järjekordse uue peatüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles