Noorkorvpallur leidis uue klubi Itaaliast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Kuuba
Gregor Kuuba Foto: Erkmaa Korvpallikool

Noorkorvpallur Gregor Kuuba, 14-aastane ja 194 cm pikk tagamängija, astub järgmise sammu karjääris ja liitub Kesk-Itaalias Toscana maakonnas tegutseva Livorno Don Bosco klubiga. Samas klubis ootab Kuubat ees teinegi Erkmaa Korvpallikooli kasvandik Kirill Koršunov, kellel on Itaalias käsil neljas hooaeg.

Seitse aastat tagasi Erkmaa Korvpallikoolis alustanud Gregor Kuuba on treenerite Rauno Kiuru ja Aigar Kuke käe all treenides aasta-aastalt teinud arengus sammu edasi. «Gregor on töökas ja sihikindel noormees. Mul on hea meel, et ta saab end proovile panna tugevamas konkurentsis,» lausus Kiuru.

Erinevates vanuseklassides mängides kandis Kuuba enamasti meeskonna liidri ja skooritegija koormat ja see ei jäänud märkamata ka vastastele. Tähelepanuväärse esituse pakkus noormees Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) kohtumises Rooma Stella Azzuraga (Itaalia), kostitades vastaseid 30 punktiga. Korralikule partiile järgnes kohe suvel kutse Bassanosse, kus ta käis oma oskusi näitamas sealse klubi treeneritele.

Välislepinguni jõudis hooajaga 10 sentimeetrit pikemaks kasvanud Kuuba läinudsuvise noorte talentide treeninglaagri Erkmaa Suvekursus järel. Treener Roberto Russo sõnul on Don Bosco klubi Kuubale võimalus areneda korralikuks mängijaks.

Tänaseks on leidnud tee piiri taha peaaegu korvpallivõistkonna jagu Erkmaa Korvpallikooli kasvandikke. Lisaks tänavu Itaaliasse siirdunud Gregor Kuubale ja Karl Markus Poomile on varasemalt leidnud endale püsiva treenimis- ja mängupaiga välismaal ning püsivad valitud kursil Arnold Mitt, Kaspar Treier, Hugo Erkmaa, Kirill Koršunov, Kaspar Kitsing ja Carlos Jürgens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles