Endine vormelitäht andis F1-sarjale hävitava hinnangu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarno Trulli (üleval vasakul) usub, et Kimi Räikkönen ja Ferdnando Alonso on praegu F1-sarjas toimuva pärast ahastuses.
Jarno Trulli (üleval vasakul) usub, et Kimi Räikkönen ja Ferdnando Alonso on praegu F1-sarjas toimuva pärast ahastuses. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

«Mis on F1-sarjast saanud?» vahendab GrandPrix.com endise vormelitähe Jarno Trulli kurjustavat küsimust. Oma karjääri jooksul 256 GP-l osalenud ja korra kõrgeimale poodiumiastmele kerkinud itaallane arvab, et sarja tippaegu mäletavad sõitjad peavad praegu olema totaalses ahastuses.

«Kas te saate aru, et Singapuris olid sõitjad 10-12 sekundit aeglasemad kui kvalifikatsioonivõidu toonud aeg? See on absurdne ja naeruväärne,» kommenteeris kvalifikatsioonieksperdina tuntud Trulli. «Ma kujutan ette seda ahastust, mida peavad tundma mehed nagu Kimi, Fernando, Lewis ja Seb, sest nemad teadsid vormel-1 kui see veel tõesti oli vormel-1.»

Trulli jätkas oma tiraadiga: «Toona sai F1-s pingutada stardist finišini. Nüüd tuleb vaadata ette kütusekulu, rehvide ja muuga. Kui kiiresti midagi ei muutu, võib F1 solkimine muutuda pöördumatuks.»

Kuigi Trulli on itaallane ehk veri voolab Ferrari-punaselt, on talle tänavu parima mulje jätnud Lewis Hamiltoni esitus. «Ta on alati olnud tugev, aga harilikult läheb tal midagi metsa. Seekord ei ole ta aga ühtegi viga teinud. Mul on küll kurb seda öelda, aga ta on olnud Vettelist parem,» sõnas endine Jordani ja Renault piloot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles