Kalev/Cramo uus president: oleme sunnitud mängima Ühisliigat, mis pole paljudele meeltmööda (1)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo president Toomas Linamäe.
BC Kalev/Cramo president Toomas Linamäe. Foto: Liis Treimann

Valitsev Eesti korvpallimeister, 1998. aastal asutatud BC Kalev/Cramo, kes võitis kevadel oma 10. Eesti meistritiitli, tegi hooaja eel vangerduse kabinetis – Ivar Valdmaa asemel on klubi presidendiks senine asepresident Toomas Linamäe.

Hooaja esitlusel sõnas Linamäe: «Rääkides tänavustest eesmärkidest, siis nagu alati oleme öelnud – me ei komplekteeri võistkonda kohalikuks tasandiks ehk tänavu Eesti – Läti ühisliigaks, vaid meie väljund on VTB Ühisliiga, sest FIBA Meistrite liigas me osaleda ei saa, kuna Eestil pole madala edetabelikoha tõttu sinna pääset.

Seega oleme sunnitud mängima VTB Ühisliigat, mis pole paljudele meeltmööda. Aga see on ainuke kanal, mille kaudu saame Eestisse tuua mängima Euroopa tippmeeskondi. Eesmärgid on suured ja kontrollkohtumised on näidanud, et meil on huvitav koosseis. Loodame, et vigastused ei pääse segama,» rääkis Linamäe.

Postimehe täpsustava küsimuse peale Meistrite liiga kohta selgitas Linamäe, et olukord, kus Eesti meister peab alagrupiturniirile pääsemiseks läbima kolm valikringi, tähendab klubile suurt kulu ja riski.

«Kui saaksime koha põhiturniiril, siis osaleksime Meistrite liigas. Aga võtta kolme valikringiga kaasnev risk ja kulu hooaja alguses, kus meeskond pole valmis…»

«Kui saaksime koha põhiturniiril, siis osaleksime Meistrite liigas. Aga võtta kolme valikringiga kaasnev risk ja kulu hooaja alguses, kus meeskond pole valmis… põhiturniirile saamine on sel moel loterii ja me ei võta seda riski. Kahjuks see nii on ja pole midagi parata,» sõnas Linamäe.

Läti ja Leedu edetabelikoht on parem ning Läti meister Ventspils ja Leedu esindajad Klaipeda Neptunas ja Panevežyse Lietkabelis pääsesid Meistrite liigas otse põhiturniirile. Lisaks esindavad Leedut eurosarjades Kaunase Žalgiris (Euroliiga) ja Vilniuse Lietuvos rytas (EuroCup). Eesti on tänavu eurosarjades esindamata, sest FIBA Europe Cup’il (tugevuselt neljas eurosari, kus eelmistel hooaegadel mängis Tartu Ülikooli meeskond) ükski Eesti klubi ei osale.

Ühisliiga tähtsam kui Eesti - Läti korvpalliliiga

BC Kalev/Cramo osaleb Olybeti Eesti – Läti korvpalliliigas ja VTB Ühisliigas, mis on oma olemuselt Venemaa lahtised meistrivõistlused – 14-st klubist 9 esindavad Venemaad ja üldvõitja pälvib Venemaa meistri aunimetuse. Neist kahest on Linamäe kinnitusel Kalev/Cramo jaoks kindlasti tähtsam VTB Ühisliiga.

«Nagu olen mängijatest aru saanud, siis nende motivatsioon meie klubisse tulles on just VTB liiga, mis on hea hüppelaud järgmiseks sammuks. Mängude tase neis kahes liigas on ikka erinev – on ikka teine tera, kas mängida Valmiera või Minskiga. Number üks eesmärk on ikka kõrgemad saavutused kõrgemas liigas,» lausus Linamäe.

Kui antakse valida, kas Eesti – Läti liiga esikoht või play-off’i pääsemine VTB Ühisliigas, siis kumba Linamäe eelistaks? «(Muigab) provokatiivne küsimus… aga pigem valiksin VTB liiga play-off’i,» vastas Linamäe.

10-kordne Eesti meister Kalev/Cramo alustab oma 21. hooaega reede õhtul Kalevi spordihallis kell 19 BK Ventspilsi vastu. Tegemist on Eesti - Läti korvpalliliiga avamatšiga. Ühisliigat alustab Kalev/Cramo 7. oktoobril võõrsil Nižni Novogorodi vastu. Selle võistlussarja esimene kodumäng toimub 26. oktoobril, kui võõrustatakse Saraatovi Avtodori.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles