Margus Hundi jälgedes liikuv odaviskaja loodab püstitada uue Eesti rekordi (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gedly Tugi
Gedly Tugi Foto: Viljar Voog

Tänavu neidude odaviskes EM-pronksi võitnud Gedly Tugi sõidab noorte olümpiamängudele sihiga parandada Eesti tippmarki. Ka senine rekord on Karksi-Nuiast pärit piiga käes – seesama pronksi toonud 55.28.

Noorteolümpial ootab Tugit ees kangem konkurents ja seetõttu seab ta endale rekordi kõrval esimeseks sihiks finaalipileti. Hetkel näivad eesmärgid reaalsed. «Ise tunnen, et olen palju tugevam kui enne EMi. Nüüd eelnevad võistlused on samuti näidanud, et vorm on parem,» selgitab 17-aastane neiu.

Kuidas ühe kergejõustiklase keha vastu peab, kui esmalt tuleb end juulis toimuvaks U18-EMiks vormi ajada ja siis hakata veel ka oktoobris Buenos Aireses tulemusi taga ajama? Tugi pikas välihooajas probleemi ei näe: «Mul tuligi otsekui lisahooaeg: vahepeal sain puhata, siis tuli jälle ettevalmistus peale ja nüüd siis võistlusperiood. Kõik hakkas nagu otsast peale. Aga minu arvates sellest suurt vahet pole.»

Mis selles Karksi-Nuia vees nõnda erilist on, et sealt ikka ja jälle andekaid viskajaid ja heitjaid tuleb. On ju tegu praegu NFLis särava, aga nooruses kuulitõukes ja kettaheites juunioride maailmameistriks kroonitud Margus Hundi kodupaigaga?

«Ma arvan, et see on väikese koha võlu – muud pole teha kui trenni,» naeris Tugi vastuseks. «Margus Hundi kunagine treener Rein Ahun õpetas ka mind väiksena oda viskama ja ma arvan, et sealt see hea tehnika ongi pärit.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles