Sauber toob Räikköneni kõrvale meeskonda noore itaallase

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi Foto: LaPresse/Photo4 / LaPresse

Sauberi meeskond avaldas tulevaks hooajaks oma teise sõitja, kelleks on itaallane Antonio Giovinazzi.

Kimi Räikköneni kõrval võtab uuel hooajal koha sisse 24-aastane Giovinazzi, kes asendab sel aastal meeskonnas sõitnud Marcus Ericssoni. Sauberi meeskonna sõnul on tegeist huvitava noore talendiga, kes sobitub meeskonna eesmärkidega. Lisaks sobitub itaallane ka selle pärast meeskonda, et Sauber on tugevalt seotud Itaalia firma Alfa Romeoga.

«Minu jaoks on see unistuse täitumine. See on suurepärane tunne saada võimalus sõita võidu sellises meeskonnas. Itaallasena on mul suur au esindada sellist ikoonilist ja edukat brändi nagu on Alfa Romeo,» vahendab Autosport Giovinazzi sõnu.

Giovinazzi on varasemalt saanud kahel korral ka Vormel 1 sarja etapist osa võtta, kui 2017 aastal asendas ta Pascal Wehrleini. Käimasoleval hooajal on itaallane testinud ka Haasi ja Ferrari masinaid, kuid enamasti on ta Sauberi meeskonnas saanud kaasa teha esimesi vabatreeninguid.

Sauberi meeskonna pealik Frederic Vasseur lausus, et on tulevaks hooajaks saanud kokku panna suurepärase meeskonna: «Räikkönen on suurte kogemustega sõitja, kes aitab meil masinat arendada. Nüüd oleme õnnelikud, et teiseks sõitjaks sai Giovinazzi, kes asendab Ferrarisse läinud Charles Leclerci. Giovinazzi on ennast juba varasemalt meie jaoks tõestanud ja näidanud head potentsiaali.»

Marcus Ericsson jääb meeskonna juurde kolmandaks sõitjaks, et aidata masinat arendada ja reklaamida Sauberit ning Alfa Romeod: «Mulle meeldiks edasi sõita, aga kui meeskonnas on vaja ruumi teha Räikkönenile, ei ole midagi teha. Olen õnnelik, et meeskond sai sellise võimaluse osaliseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles