Tartu peatreener Andrei Ojamets loodab Saaremaalt tiitleid röövida: nälg esikohtade järele on olemas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojamets
Andrei Ojamets Foto: Margus Ansu

Täna toimus võrkpalli Credit24 meistriliiga ja naiste Balti liiga ning Eesti meistriliiga hooajaeelne pressikonverents, kus tutvustati võistkondi ning räägiti eelseisva hooaja plaanidest.

Eesti - Läti ühisliiga teeb sel hooajal kaasa 6 klubi Eestist ja 5 Lätist. Võrreldes eelmise hooajaga on puudu Leedu klubid ja Järvamaa VK. Uue nime all tegutseb TTÜ, kes nüüdsest kannab nime TalTech.

Rakvere võrkpalliklubi peatreener Andres Toode lausus, et sel aastal on eesmärgiks medalid kätte saada: „Tahame olla veel saavutuslikumad kui eelmisel aastal. Meeskond on tubli ja töökas ja oleme himulised medalite järele. Sel aastal oleme diagonaalründaja kohal Taavi Nõmmistu näol tugevamad, lisaks on Markus Uuskari lisandumine meie jaoks väga positiivne.»

Tartu Bigbanki Peatreener Andrei Ojametsa sõnul minnakse tuleval hooajal Saaremaalt tiitleid röövima: «Tartu meeskond on alati kõrgete kohtade eest võidelnud ja nälg esikohtade järele on meil ka täna olemas. Mängijad, treenerid ja klubijuhid kõik tahavad medaleid võita.»

Selveri meeskond koosneb tuleval hooajal praktiliselt noormängijatest ja nii meeskonna peatreener Aapo Rantanen liiga suuri eesmärke võistkonnale ei pane: «Meil on väga noor tiim ja me pole ehk liiga tippude sekka kuulujad, ent meie eesmärk on kevadel praegusest paremini mängida.»

Siiski lisas meeskonna sidemängija Renet Vanker, et päris niisama siiski liigasse mängima ei minda: «Loodan, et suudame ikka tugevamaid hammustada!»

Saaremaa võrkpalliklubi eesmärgiks saab olema peamiselt eelmisel aastal võidetud tiitlite kaitsmine: «Tean, et see on sel aastal keerulisem ja lisaks tahame novembriks heasse vormi saada, et eurosarjas hästi esineda,» rääkis klubi President Hannes Sepp tulevasest hooajast. 

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu ei pane samuti oma noortele liigseid pingeid enne hooaega peale: «Nimi on meil uus, ent meeskonna moodustavad endiselt suuresti meie enda üliõpilased. Esimest korda on mul peatreenerina kasutada kahe kuuiku jagu mängijaid, mis on väga positiivne. Medalitest ma pigem ei räägi, pigem tahaks näidata, et ka kooli kõrvalt on võimalik kaks korda päevas treenida ja kevadeks parem võrkpallur olla.»

Eesti - Läti ühisliiga põhiturniir algab juba sel laupäeval, 29. septembril ning lõpeb 17. veebruaril. Nelja meeskonna osalusel toimuv finaalturniir peetakse märtsi esimestel päevadel. Pärast ühisliiga mänge peetakse 6 Eesti meeskonna osalusel Eesti meistrivõistluste mängud. EMV veerandfinaalid algavad 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles