Joel Lindpere korraldas viguriga golfiturniiri

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine Eesti jalgpallikoondise mängija Joel Lindpere ei ole kunagi suutnud end jalgpallivälistest sportlikest katsumustest eemal hoida – näiteks 2016. aastal võitis ta pokkeri Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. Seejärel avastas Lindpere enda jaoks golfi ning on sealgi usinalt toimetama asunud.

Möödunud nädalavahetusel toimus Suurestal asuvas Rae golfiklubi teine Joel Lindpere Open nimeline turniir, kus osales 96 erineva mängijat, kelle seas nii tippe kui ka algajaid, eestlasi kui ka välismaalasi. Lindpere-nimelise turniiri muudavad eriliseks aga erinevad vigurid – raja läbimise käiguks ootavad mängijaid erinevad ülesanded (avalöögi pikkuse mõõtmine, bunkrilöögid jms), mis tähendab, et võitja ei pruugi sugugi olla mängija, kes sooritab vähim lööke.

Laupäeval just nii läkski, sest kuigi raja läbisid väikseima löökide arvuga (69 ehk -3) Timo Raukas ja Raimo Vilberg, siis esikoht kuulus väiksema händikäpiga (0-18) meeste seas Torel Neiderile. Ülejäänud kategooriates võitsid esikohad Raul Mark (mehed händikäpiga 18,1-36), Jana Raudvere (naised händikäpiga 0-18) ja Ellen Jundas (naised händikäpiga 18,1-36).

«Kui muidu mängijad ikka muretsevad oma händikäpi pärast, siis kuna minu võistlusel on sees eriülesanded, ei lähe see händikäpi arvestusse. Turniir on läbinisti mitteametlik ja ka jääb selliseks, sest ma ise viljelen golfi hobikorras. Mu eesmärk ongi propageerida golfi harrastusena ja anda soovijatele võimalus mängida suuremat turniiri ilma händikäpi-surveta,» räägib Lindpere. «Soovijaid jagub – kui mullu esimese turniiri korraldasin, küsisid 30-40 inimest nädala jooksul, et kas saaks end juba järgmise aasta turniirile kirja panna.»

Lindpere mängis profikarjääri jooksul Eesti, Bulgaaria, Norra, USA ja Tšehhi kõrgliigades, tulles kaks korda Eesti ja korra Bulgaaria meistriks. Lisaks valiti Lindpere kahel korral USA kõrgliiga Tähtede mängule. Eesti koondises lõi Lindpere 107 mänguga seitse väravat. Praegu töötab ta Eesti kõrgliigaklubi Tallinna JK Kalevi spordidirektorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles