Šveitsi väljaanne: Londoni Chelsea omanikku Abramovitši ei lubata Šveitsi, kuna ta on riigi elanikele ohtlik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Šveitsi väljaanne 24 Heures väidab, et elamislubadega probleemide küüsis oleva Londoni Chelsea omaniku Roman Abramovitši seiklused pole kaugeltki veel lõppenud.

Viimasel kuudel oli Abramovitšil suured probleemid Inglismaale pääsemisega, kuna talle ei väljastatud uut viisat Suurbritannias elamiseks. Selle tulemusena võttis Abramovitš endale hiljuti Iisraeli kodakondsuse ning nüüd soovis mees saada alaliselt elama Šveitsi.

Nüüd tuleb välja, et Abramovichi plaan kolida Šveitsi elama on läbi kukkunud, kuna väidetavalt soovis miljardär ära kasuta Verbier in Valaisi suusakuurorti maksuvaba ala, kus suurtest maksudest vabaneda.

Šveitsi riik ei olnud Abramovitši nõus vastu võtma aga hoopis seetõttu, et väidetavalt põhjustab Abramovitš riigi elanikele ohtu ning võib kahjustada Šveitsi riigi mainet. Põhjuseks see, et venelasel võib olla kontakte kriminaalsete organisatsioonidega, mis võivad põhjustada riigi elanikele ohtu.

24 Heures'i välja käidud väited lükkas Abramovitši advokaat ümber väites, et selliseid põhjuseid elamisloa saamisel ei esinenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles