Ricciardo Renault'ga liitumise tagamaadest: tundsin, et mu elu vajab uut peatükki

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Daniel Ricciardo lausus, et 2018. aasta Vormel 1 sarjas on olnud tema karjääri kõige imelikum hooaeg tänu hooaja alguses saatnud edule ja hooaja lõpus tekkinud frustratsioonile, mis viis otsuseni loobuda Red Bulli meeskonnast.

Austraallane võitis hooaja alguses etapid nii Hiinas kui ka Monacos, mis tegid temast ootamatult ühe kandidaadi Vormel 1 sarja tiitlile. Pärast seda on Red Bulli masinad aga võrreldes Ferrari ja Mercedese omadega olnud selgelt nõrgemad, mis kaotasid ka Ricciardo lootused tulla maailmameistriks.

Juba enne hooaja lõppu teatas Ricciardo täiesti ootamatult, et uuest hooajast saab temast Renault' meeskonna piloot. «See on olnud minu karjääri kõige imelikum hooaeg,» lausus Ricciardo intervjuus Red Bulli kodulehele.

«Hooaja alguses võitsin kuuest etapist kaks – see on minu karjääri tugevaim hooaja algus. Pärast Monacot uskusin, et sel hooajal on meil ehk isegi võimalus võidelda tiitli nimel. Tunnen siiani, et sõidan sama hästi, aga erinevatel põhjustel ei ole meil pärast Monaco etappi asjad õnnestunud,» rääkis Ricciardo.

«Ma olen endiselt motiveeritud, aga aja jooksul on see koos armastusega spordi vastu veidi kõikunud. Vaatamata kõigele olen suutnud suhteliselt ruttu leida taas oma motivatsiooni ja armastuse Vormel 1 vastu,» lausus Ricciardo.

Meeskonna vahetusest rääkides usub Ricciardo, et see jõuab kohale alles pärast viimast etappi: «Kui Abu Dhabi GP-l finišilipp kätte jõuab, siis saan sellest reaalselt aru. Minu jaoks ei ole see kui liitumine Renault'ga vaid pigem kui ühe tähtsa osa lõpp minu karjääris,» seletas Ricciardo.

«Emotsionaalselt poolt vaadates, saab see raske olema. Olen Red Bulli värvides kiivrit kandnud nüüd juba peaaegu terve kümnendi. See on olnud lõbus teekond ja me ei lähe kindlasti lahku vaenlastena. Ma olen nüüd lihtsalt valmis millekski muuks,» rääkis Ricciardo.

Uuel aastal saan 30-aastaseks saav Ricciardo tundis, et sama radapidi ei saa tema karjäär enam jätkuda: «Tundsin, et mu elu vajab uut peatükki. See võib-olla kõlab halvasti, aga ma olen Red Bullis veetnud nii pikka aega, et ma pidin sellise otsuse lihtsalt ise vastu võtma ja sellest süsteemist lahkuma.»

«Mul on olnud Red Bulliga meeldiv teekond, aga see on olnud minu jaoks ka lihtne, kuna kõik on selles meeskonnas nii tuttav. Ma ei tahtnud jääda ühte rutiini pidama ja soovisin ennast uuesti proovile panna,» seletas Ricciardo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles