Kehra võitis Põlvat viimase minuti iluväravast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra mängijad.
HC Kehra mängijad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Käsipalli meeste meistriliiga kolmas voor algas teisipäeva õhtul Kehras, kus tõelise põnevuslahingu pidasid maha HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Põlva Coop. Kõige napimalt väljusid vastasseisust võitjana võõrustajad, alistades põlvalased 28:27 (13:16).

Kohtumine algas väravaterohkelt ja esimesed paarkümmend minutit käis eduseis käest kätte. Alfred Timmo viskas kohtumise avavärava Coopi kasuks, Kehra läks omakorda juhtima ja sai 10. minutiks esmakordselt ette kahe väravagi, 6:4. Eesti noortekoondislased Tõnis Kase ja Timmo ning uuesti Kase muutsid aga ühe minutiga kaotusseisu 7:6 edunumbriteks.

Oli Kehra kord 3:0 vahespurt teha, aga kaotusseisul 9:10 otsustas Coopi peatreener Kalmer Musting asendada puurivahi seitsmenda platsimängijaga ning taktika toimis. Kehralasi hoiti seitse minutit nullil, rünnakul tuli ridamisi õnnestumisi, Otto Karl Kondi värav lõpetas 5:0 perioodi ning Coop juhtis 13:10. Kehra nõelus rebenenud vahe minimaalseks, kuid poolajavileks juhtis ikka Coop 16:13.

Teisel pooltunnil viis Kase tabamus külalised 18:14 ette, kuid väravavahita mängimine enam sama edukas polnud – kehralased saatsi kaks palli järjest valvamata puuri. 43. minutil jõudis Kehra 16-aastase Sergio-Silver Kreegimaa eduka kiirrünnaku järel viigini 19:19. Uuesti spurtis Coop ja Mathias Rebane tegi karistusviskest 22:19, ent Kehra hakkas siiski oma mängu peale suruma.

Coop juhtis veel 25:24, kuid siis viskas vigastusest paranenuna hooajadebüüdi teinud Kaspar Lees viigivärava ja Sigmar Seermann lõpetas kiirrünnaku kavalalt, viies Kehra pärast 38-minutilist pausi uuesti juhtima. Viik või Kehra üheväravaline edu vaheldus lõpuminutite jooksul, kuniks Lees tabas kukkumise pealt selja tagant lendu saadetud palliga seisuks 28:27.

Viimase poole minuti jooksul pääses Kont veel Coopi poolelt viskele, ent Mikk Aasmaa tõrjus! Kehra kasuks viskasid Lees, David Mamporia, Indrek Normak ja Uvis Strazdinš neli väravat, Coopi poolel tabas Rebane kaheksa, Timmo kuus ja Kase viis korda. Kehral on kolme mänguga kogutud viis ja Coopil kaks punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles