Käidi klubikaaslane jõudis Inglismaa jalgpallis ajaloolise saavutuseni

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Elliott (esiplaanil patsiga) pärast mängu plaksutamas.
Harvey Elliott (esiplaanil patsiga) pärast mängu plaksutamas. Foto: / imago/Colorsport

Eesti jalgpallikoondislase Mattias Käidi klubikaaslane, Fulhami hingekirja kuuluv Harvey Elliott jõudis ajaloolise saavutuseni.

Elliott debüteeris Fulhami esindusmeeskonnas 15 aasta 174 päeva vanusena, kui Fulham alistas Inglismaa liigakarikasarjas võõral väljakul Millwalli ja jõudis kaheksandikfinaali. Fulhami peatreener Slaviša Jokanovic vahetas potentsiaalse tulevikustaari väljakule kümmekond minutit enne lõpuvilet.

Seega napsas Inglismaa noortekoondislane Elliott kohaliku liigakarikasarja noorima mängija rekordi Ashley Chambersilt, kes aastal 2005 debüteeris Leicester City eest Blackpooli vastu 15 aasta ja 203 päeva vanusena.

«Me usume, et teda ootab ees särav tulevik. Tal olid täna (eile – toim) koolis mõned testid ja ta peab ka homme (täna – toim) hommikul koolis olema. Ta on heas mõttes ülbe kutt,» jagas mängu järel teiste seas Elliotti suunas kiidusõnu Fulhami juhendaja Jokanovic.

Elliotti 20-aastane klubikaaslane Käit pole Fulhami esindusmeeskonnas veel debüteerinud. Praegu taastub eestlane paar nädalat tagasi tehtud sportlase songa operatsioonist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles