Manchester Unitedis tõstab pead mäss

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma tippmeeskondade hulka kuuluvat Manchester Unitedit soovitakse osta enam kui 4 miljardi euro eest.
Maailma tippmeeskondade hulka kuuluvat Manchester Unitedit soovitakse osta enam kui 4 miljardi euro eest. Foto: Matt McNulty / Sportimage/PA Images / Scanpix

Inglismaa edukaim jalgpalliklubi Manchester United sai teisipäeval piinliku kaotuse, kui jäi koduväljakul liigakarikasarjas penaltiseerias alla esiliigaklubile Derby County. Nii selle tulemuse kui ka muude asjaolude koosmõjul on klubis pead tõstmas mängijate mäss.

Mässatakse peatreeneri Jose Mourinho vastu. Mitmed juhtivad mängijad on ESPNi andmetel portugallase suhtes «tigedad ja tülpinud». Eelkõige on põhjuseks Mourinho suhtumine mängijatesse, mis on tekitanud kummastust.

Viimane seik puudutas Paul Pogbalt kaptenipaela äravõtmist pärast seda, kui prantslane oli öelnud Wolverhampton Wanderersiga tehtud 1:1 viigi järel, et meeskond peaks viljelema seikluslikumat ja ründavamat taktikat. Mourinho andis seepeale teada, et Pogbat ta enam kaptenina ei usalda. Teistele mängijatele säärane karistav käitumine õiglane ei tundunud.

Kui Mourinho 2004. aasta suvel Londoni Chelsea peatreeneriks asus ja kohe kaks Inglismaa meistritiitlit võitis, oli tema suurimaks relvaks võime meeskond monoliitseks rusikaks liita. Mängijad lausa põlesid soovist Mourinho nimel suurepäraselt mängida. Sama suutis Mourinho ka oma järgmises töökohas Milano Interis, ent seejärel hakkas too võime vähehaaval taanduma kuni on nüüd täiesti otsa saanud.

Keerulisest olukorrast andis märku juba suvine treeningmängude turnee Ameerika Ühendriikidesse, mille käigus nokkis Mourinho mitme mängijaga avalikult või veidi varjatult tüli. Seoses kehvade tulemustega – kõrgliigas kaotab United liidrile Liverpoolile kuue vooru järel juba kaheksa punktiga – on pinged kuhjunud ja mitmete mängijate pahameel paisunud.

Samas on tegevjuht Ed Woodward (Mourinho ülemus) andnud ESPNi teatel mängijate esindajale mõista, et juhtkond toetab peatreenerit 100% ega kavatse midagi muuta.

Kohe, kui Mourinho suvel torisema hakkas, asuti Man Unitedi peatreeneriametiga seostama kolm aastat järjest Madridi Realiga Meistrite liiga võitnud, ent hetkel puhkust nautiva Zinedine Zidane’i. Viimasel ajal on sel rindel valitsenud vaikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles