Jõudemonstratsioon: Vuelta päevapealt pooleli jätnud austraallane krooniti maailmameistriks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohan Dennis.
Rohan Dennis. Foto: Kerstin Joensson / AP

Jalgratta maanteesõidu maailmameistrivõistlused Austrias Innsbruckis jätkusid meeste eraldistardist sõiduga. Tšempioniks krooniti austraallane Rohan Dennis.

Esimeses vaheajapunktis (16,6 km) juhtis Dennis, kellele järgnes 8,84-sekundilise kaotusega valitsev meister, hollandlane Tom Dumoulin. Kangert oli 24. kohal ja kaotas Dennisele minuti ja 9,50 sekundiga.

Teises vaheajapunktis (35,2 km) oli Dennise edu lähima jälitaja ees juba enam kui minut. Dumoulin kaotas talle minuti ja 1,73 sekundiga ja belglane Victor Campenaerts minuti ja 12,24 sekundiga. Kangert oli kerkinud 16. kohale, kuid kaotust liidrile oli kogunenud juba ligi kolm ja pool minutit.

Finišis (52,1 km) oli Dennise edu hõbemedali teeninud Dumoulini ees koguni 1.21,09 Pronksmedali võitles välja Campenaerts, kes kaotas jõudemonstratsiooni korraldanud Dennisele 1.21,62, seejuures Dumoulinile vaid 0,53 sekundit. Kangert lõpetas eraldistardist sõidu 21. kohal, kaotades võitjale 4.45.14.

Dennise maailmameistritiitli teeb põnevaks ja väärtuslikuks asjaolu, et kaks nädalat tagasi Vueltal mäekõrguse eduga eraldistardist sõidu võitnud austraallane jättis velotuuri päevapealt pooleli, öeldes, et hakkab maailmameistrivõistlusteks valmistuma. Nagu näha, õige otsus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles