Kalev andis Kaljule lahingu, kuid ei pidanud 120 minutit vastu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju (mustas) sammus karikavõistlustel veerandfinaali.
Nõmme Kalju (mustas) sammus karikavõistlustel veerandfinaali. Foto: / Raul Mee/Mollusk Media

Nõmme Kalju jalgpallimeeskond alistas Evald Tipneri karikavõistlustel kõrgliigaklubide duellis koduväljakul Tallinna Kalevi 3:0 ja jõudis veerandfinaali.

Väljakuperemeestel avanes suurepärane võimalus kohtumist avapoolaja lõpus juhtima asuda, kuid Eesti meistriliiga parim väravakütt Liliu ei suutnud realiseerida enda teenitud 11 meetri karistuslööki. Kalevi väravavaht Karl Andre Vallner tõrjus penalti.

Ka teisel poolajal ei suutnud kumbki meeskond vastase väravalukku lahti muukida, kusjuures mõlemal meeskonnal avanes normaalajal lõpus suurepärane võimalus, kuid väravavahid Vallner (Kalev) ja Vitali Teleš (Kalju) olid ülesannete kõrgusel.

Kuna normaalajal väravaid ei löödud, läks kohtumine lisaajale, kus eeldatavalt tugevam meeskond Kalju oma paremuse maksma pani. Teise poolaja alguses vahetusest sekkunud Rimo Hunt viis võõrustajad 99. minutil juhtima, eduseisu suurendas kümme minutit hiljem Igor Subbotin ning lõppseisu vormistas 119. minutil Liliu.

Teises samal ajal peetud kohtumises teenis 3:0 võidu ja koha veerandfinaalis Elva (Esiliiga), kes sai võõral väljakul jagu Viimsi duubelmeeskonnast (III liiga). Väravad lõid Martin Thomson, Tarmo Kerro ja Jürgen Kuresoo.

Evald Tipneri karikavõistlustel jõudsid veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka Maardu Linnameeskond (Esiliiga), Tartu Tammeka, Tallinna Levadia, Narva Trans, Paide Linnameeskond (kõik Premium liiga), Tabasalu (II liiga), Nõmme Kalju (Premium liiga) ja Elva (Esiliiga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles