Jalgpallimaailm sammub ees, Eesti püüab sabas püsida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild (vasakul)
Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild (vasakul) Foto: Tairo Lutter

Paindlikkus, inimlikkus ja tõhusus on märksõnad, mille Londonis FIFA kongressil viibinud Eesti koondise juhendajad Martin Reim ja Janno Kivisild endale mitme päeva jooksul kuuldust kõrva taha panid. Ennekõike leidis aga kinnitust maailma lihtsaim tõdemus: pall tuleb sagedamini väravasse lüüa!

Teiste seas jagasid tarkust prantslased MM-tiitlini viinud Didier Deschamps ja üllatusmeeskonna Horvaatia juhendaja Zlatko Dalic, samuti vastavalt inglased ja belglased poolfinaali viinud Gareth Southgate ja Roberto Martinez. Oma kogemustest rääkisid aga ka Venemaa koondise juhendaja Stanislav Tšertšessov ja Saudi Araabia hispaanlasest peatreener Juan Antonio Pizzi. Reimi sõnul mõistis ta meeste jutust, et suures plaanis sarnaneb Eesti koondise ettevalmistusplaan sellega, mida kasutavad maailma tippmeeskonnad.

«Midagi revolutsioonilist ei kuulnud, pigem oli äratundmist, et ka suurtes koondistes on reeglid-nõuded ja päevakavad üsna samasugused nagu meil,» lausus ta. Kõneldust jäi aga enim kõlama seisukoht, et möödas on ajad, mil mängijad suurturniiri aegu otsekui mungakloostrisse suleti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles