Otepääl näeb laskesuusatamise uusimat võistlusala

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBU karikasari Otepääl.
IBU karikasari Otepääl. Foto: Margus Ansu

Tuleval talvel peetakse Otepääl IBU karikasarja eelviimane etapp, mis on laskesuusatamise MK kõrval tugevuselt teine võistlussari. Esmakordselt võetakse Tehvandil mõõtu ka laskesuusatamises veel üsna uudsel distantsil, nimelt võisteldakse supersprindis.

Sellel nädalal on rahvusvahelise alaliidu (IBU) inspektorid Tehvandil, et vaadata siinseid tingimusi ning arutada märtsikuise võistlusega seonduvat. «Töö veel jätkub, aga sel nädalal tutvusime lasketiiru ja radade valmisolekuga,» räägib võistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. Ta lisab, et lisaks tavalisele 2,5 ja 3,3 kilomeetrisele rajale on tänavu ettevalmistatud ka supersprindiks mõeldud kilomeetrine võistlusrada ja lühendatud trahviring, millel pikkuseks 75 meetrit. «Kilomeetrist rada tehes arvestasime peaasjalikult sellega, kuidas supersprint oleks pealtvaatajatele võimalikult atraktiivne. Rada kulgeb nii, et tribüünil olevale vaatajatele sportlased võimalikult kaua näha oleks,» lisab Nigol.

Supersprindi formaat näeb ette kvalifikatsiooni, kus sportlased suusatavad kolm ringi kahe lasketiiruga ja siis 30 parimale finaali, kus viie ringi peale läbitakse tiir neljal korral. Igal sportlasel on igas tiirus kasutada kolm varupadrunit ja vajadusel minnakse ka lühikesele trahviringile. Tulevikus on plaan trahviring kaotada ja kui sportlane ei saa kaheksa lasuga kõiki märke maha, on ta võistlus automaatselt lõppenud.

Alates augustist IBU karikasarja võistlusdirektori ametit pidav Kristjan Oja kinnitab, et Otepää on võistlusteks valmis. «Peamiseks ülesandeks oli veenduda, et Tehvandi on uueks võistlusformaadiks valmis, supersprindis pole Eestis varem mõõtu võetud,» räägib kodustel radadel inspekteerinud Oja. «Otepää rada on väga huvitav ja staadionilt hästi jälgitav - mugav nii pealtvaatajatele kui ka treeneritele,» lausub ta. Oja lisas, et on hea näha, et korraldustiimil kulgeb kõik kenasti. «Hea meel on kodus olla ja näha, et asjad on kontrolli all. Korralduskomitee on teinud head tööd ja mina võin küll öelda, et mul on Otepää etapi osas kindel tunne,» lisas IBU karikasarja võistlusdirektor Oja.

IBU Laskesuusatamise IBU karikasari leiab Tehvandil aset 1. – 2. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles