Eeskuju Eesti klubidele: Soome jalgpallimeister pärjati Euroopa parima noortetöö auhinnaga

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HJK meeskond tähistamas väravat tänavuses Meistrite liiga kohtumises Vikinguriga.
HJK meeskond tähistamas väravat tänavuses Meistrite liiga kohtumises Vikinguriga. Foto: Matti Matikainen/Newspix2/SIPA / Matti Matikainen/Newspix2/SIPA

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) nimetas 2018. aasta parimaks klubiks rohujuuretasandi töös Soome meistri HJK.

Ülimalt kõrge tunnustus on Soome esiklubi pikaajalise viljaka laste- ja noortetöö tulemus. Nii poiste kui tüdrukutegruppe on järjepidevalt arendatud ja kasvatatud – näiteks viimase kolme aasta jooksul on noormängijate hulk kasvanud 600 võrra.

Praegu kuulub HJK-sse üle 3100 registreeritud mängija, lisaks üle tuhande jalgpallikoolides ja 500 nn. õhtugruppides käivat last.

«Töö rohujuuretasandil ja noortega on meile äärmiselt oluline ja suurim eeldus, et olla sportlikult jätkusuutlikud ja edukad. Meie selge eesmärk on moodustada esindusvõistkonnad valdavalt enda kasvandikest,» sõnas HJK tegevjuht Kai Koskinen klubi kodulehel. Praegu HJK akadeemiasse kuuluvatest noormängijatest on 80% klubis kasvanud.

«Parim näide on Aki Riihilahti. Ta alustas kuueaastasena HJK-s, mängis kõigis vanuseklassides kuni esindusmeeskonda ning sealt Soome koondisse ja Inglismaale liigasse jõudmiseni,» lisas HJK büroojuht Timo Muurinen.

Koskinen võttis UEFA presidendilt Aleksander Čeferinilt auhinna vastu UEFA peakorteris Nyonis. «Tahan HJK-d õnnitleda fantastilise töö eest! Tänu sellele on eri vanustes ja tasemel poisid ja tüdrukud saanud võimaluse mängida ja armastada jalgpalli ning leida uusi sõpru,» sõnas sloveenist Euroopa jalgpallijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles