F1-sõitjate miljardäridest isad kaklevad poegade tuleviku nimel kohtus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Mazepin Force India roolis.
Nikita Mazepin Force India roolis. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Uralkali firma on kohtusse andnud pankroti lävel seisnud Force India vormelimeeskonna haldurid, kes otsustasid tiimi müüa Racing Point nime kandvale konsortsiumile, vahendab RaceFans. Kahe firma vahelise kempluse taga on tegelikult kahe rikkuri soov kindlustada oma poja tulevik F1-sarjas.

Racing Pointi taga seisab Lawrence Stroll, praegu Williamsi meeskonnas sõitva Lance Strolli isa. Uralkali juhtide sekka kuulub aga Dmitri Mazepin, kelle poeg Nikita Mazepin on praegu Force India kolmas piloot.

Venelaste kaebus FRP Advisory vastu väidab, et Racing Pointi pakkumine meeskonna omandamiseks jäi märkimisväärselt alla Uralkali omale ja seetõttu oleksid just nemad pidanud osutuma augustikuise pakkumise võitjaiks. Halduritele heidetakse kohtuasjas ette, et Uralkali pakkumise väärtust eirati, tulemusi tõlgendati valesti ja protsess ei olnud läbipaistev. Väidetavalt on FRP hiljem tunnistanud, et Strolli pakkumine meeskonna omandamiseks oli madalam ja see tunnistus on ka firma kohtusse andmise aluseks.

Force India meeskond jõudis sel hooajal teenida 59 punkti, mis aga omanikuvahetuse tõttu nulliti. Viimase kolme etapiga on Racing Point Force India saanud kirja 32 silma, mis annab praegu 10 meeskonna seltskonnas seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles