Mürka lendas Dallasesse oma saatesarja viimaseid osi filmima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp
Martin Müürsepp Foto: Tairo Lutter

Eesti aegade edukaim korvpallur Martin Müürsepp lendas neljapäeval Dallasesse, et filmida oma saatesarja «Mürka: viimane lahing» lõpuosade materjali.

Maailma unistuste liigast NBA-st 1998. aastal lahkunud Mürka külastab Dallast 20 aasta järel esmakordselt.

«Mulle meeldib Dallas kohutavalt, see on üks ilusamaid linnu USA-s,» meenutas Müürsepp elu Dallases. «Siin on näha Texase põnevat ajalugu, see on kantri-maa ja see mulle meeldib.»

Mürka kohtub Dallases teiste hulgas ka oma austraallasest sõbra Chris Ansteyga, kellega mängis koguni neljas välisklubis – lisaks Dallas Mavericksile ka Venemaal Permi Ural Greatis ja Kaasani UNICS-is ning Austraalias Melbourne Tigersis.

Lahkumismängu idee autor on Müürsepa sõber, Spordiselts Tallinna Kalevi juhatuse liige Sten-Erik Jantson, kelle sõnul on suure ürituse mõtet veeretatud juba viimased kümme aastat.

«Martiniga sai seda arutatud juba enne tema viimast hooaega Rakvere Tarvas. Kümme aastat on see peas laagerdunud. Viimased kaks-kolm aastat oleme üritanud mõelda kontseptsioonile ning mõelda võimalikult palju kastist välja. Täna on hea meel tõdeda, et »Viimane lahing« on täpselt selline, nagu Martin seda tahab,» rääkis Jantson. «Tegemist on täiesti ainukordse sündmusega. See ei ole kontsert ega sõu, mida on võimalik uuesti näha või millest on oodata kordusetendust. See on üks õhtu, üks Martin Müürsepp.»

Müürsepp kutsub enda kõrvale endised võistkonnakaaslased üle maailma, et platsil mõõtu võtta legendaarse Tallinna Kaleviga. Saalis saab nautida maailma tipptasemel korvpalli. Mürka võistkonda kuuluvad olümpiavõitjad, maailmameistrid, Euroopa meistrid ja Euroliiga võitjad. See on korvpalliväljakul kroonitud peade paraad, mida Eesti spordisõbrad pole näinud varem ega näe ka tulevikus. See on mäng, mis paneb punkti ilusale mängijakarjäärile ning teeb kummarduse teie kõigi ees, kes oma meest maailma korvpallitipus toetanud.

Martin Müürsepp on Eesti läbi aegade edukaim korvpallur, kes jõudis Andres Sõbra trennidest unistuste korvpalliliigasse, NBA-sse (1996-1998). NBA 1996. aasta drafti peetakse läbi aegade võimsaimaks, sel aastal astusid lavale sellised hall of famerid nagu Allen Iverson, Ray Allen, Stephon Marbury, Kobe Bryant, Steve Nash, Žydrunas Ilgauskas ja 25. otse Tallinna Kalevist valitud Müürsepp. Pärast NBA-d jõudis Martin Kreekasse ning aastal 2000 võitis ta koos Ateena AEKga Saporta karika. Hooajaks 2003/2004 oli Martin Venemaale kolinud, kus ta tuli Kaasani Unicsi ridades FIBA Europe League võitjaks ja teenis finaalturniiri kõige väärtuslikuma mängija tiitli.

«Mürka: viimane lahing» alustab Kanal 2 eetris pühapäeval, 30. septembril kell 19:35. Müürsepp võtab oma «Viimase lahingu» korvpalliväljakul ette 26. septembril 2019. aastal Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles