VTB liiga koduleht Kalev/Cramost: te ei usu, aga nad panevad teid imestama

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo läheb uuele hooajale vastu lootusrikkana.
Kalev/Cramo läheb uuele hooajale vastu lootusrikkana. Foto: Liis Treimann

Korvpalli VTB ühisliiga ametlik kodulehekülg avaldas ülevaate klubide suvistest tegemistest, mille pealkirjastas «Te ei usu, aga nad panevad teid imestama» ja illustreeris uuskalevlaste Reggie Lynchi ja Chavaugn Lewise pildiga.

Loos on esmalt juttu Moskva CSKA staaridearmeega liitunud Daniel Hackettist («kõige universaalsem»), Peterburi Zeniti siirdunud Brandon Jenningsist («kõige riskantsem»), Kaasani Unicsi värskest täiendusest Pierria Henryst («kõige kahtlasem») ja veel ühest tagamängijast, Saraatovi Avtodori kolinud McKenzie Moore’ist («kõige plahvatuslikum»).

Enim arenenud pallurina tuuakse välja Minski Tsmoki Nižni Novgorodi vastu vahetanud Rootsi koondislane Chris Czerapowicz ja kõige kaalutlevamana Astana värske makedoonlasest peatreener Emil Rajkovic.

Viimane ja kõige põhjalikum peatükk alapealkirjaga «kõige kontseptuaalsem» kuulub aga Kalev/Cramole.

«Kui kahtlete, kuhu suudeti kahe hooaja vahel rajada kõige monumentaalsem projekt, siis uuriga Kalevi koosseisu,» kirjutab ülevaate autor Dmitri Gertšikov. Ta nimetab millegipärast Martin Dorbekut küll Eesti meistermeeskonna kapteniks, kuid jätkab: «Donaldas Kairys jättis meeskonda aju Branko Mirkovici ja vananematu Kristjan Kanguri ning hankis täienduseks paar-kolm rotatsioonimängijat. Samuti pühendus leedulane kõrge intensiivsusega mängu jaoks vajaliku atleetliku ja plahvatusliku koosseisu skeletoni loomisele. Seejuures ei pöördutud enam Briscoe-taolise väikese skoorija poole ega alahinnata keskmängija liikuvuse olulisust (vabanda, Cedric Simmons). Paberil ja ka kontrollmängude põhjal on vigade kallal tehtud eeskujulikku tööd ning tõustud keskmike hulgas peamiseks play-offi pääsu nõudlejaks.»

Eraldi toob ta välja Poola liiga mulluse väärtuslikeima mängija Ivan Almeida olulisuse. «Tühimiku, kus eestlastel nappis varem kindlust ja oskust võtta surve all löök enda peale, täidab nüüd Almeida. Ärgu Cape Verdes toimunu teid heidutagu – viimasel viiel hooajal on ta mänginud eranditult tõsistes Euroopa liigades, kus on püsinud heas kirjas,» viitab autor Almeida aastatetagusele arusaamatusele sünnisaare alaliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles