Anett Kontaveit: mul tekkis kerge déjà-vu tunne

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) võttis Wuhani tenniseturniiril tšehhitarilt Katerina Siniakovalt (47.) magusa revanši USA lahtiste meistrivõistluste eest. Kui suure slämmi turniiri avaringis jäi eestlanna pingelises mängus napilt kaotajaks, siis Hiinas teenis Kontaveit veerandfinaalis 6:4, 6:4 võidu.

«Kaotus USA lahtistel oli päris valus ja eks ma proovisin sellest õppida. Kindlasti tahtsin ise seekord võitjana välja tulla,» sõnas Kontaveit pärast Wuhanis võidetud veerandfinaali Eesti ajakirjanikele revanši kohta.

Sarnaselt USA lahtistele haaras Kontaveit ka Wuhanis otsustaval momendil 30:0 eduseisu ja vastane rabeles keerulisest seisust välja. Kas eestlanna tekkis ka déjà-vu tunne? «Jaa, absoluutselt! Ta hakkas väga hästi eeskäega mööda joont lööke tegema, millega tuli USAs samamoodi sarnasest seisust välja. Kerge déjà-vu tunne,» märkis Kontaveit.

Kontaveidi hinnangul on Siniakova keeruline vastane. «Ta on ettearvamatu ja tal on keerulised löögid, mida on raske lugeda. Võib-olla olin järjekindlam oma tegemistes. Rasketel hetkedel olin mina natuke tugevam ja läksin julgelt mängima.»

Kontaveit kohtub Wuhani turniiri poolfinaalis kohaliku mängija Qiang Wangiga (WTA 34.). Omavahel pole nad seni veel vastamisi läinud, kuid sellegipoolest teab eestlanna, kuidas vastane mängib. «Ta on väga terav ja teeb kõike päris korralikult. Kindlasti raske vastane,» sõnas Kontaveit.

Kuna maailma esikümne mängijad on Wuhanis konkurentsist langenud, siis Kontaveidil on päris head võimalused karjääri vingeimale turniirivõidule mängida. Pingeid eestlannal peal pole. «Kõik need mängijad, kes on nii kaugele jõudnud, on saanud häid võite. Ma ei tunne, et see mulle mingisuguse pinge peale paneb.»

Lisaks märkis Kontaveit, et on heas vormis, kuid mitte elu parimas. «Ma ei oska öelda, kas elu parimas vormis. See on võib-olla suur väljaütlemine, aga heas vormis kindlasti. Tunnen ennast väljakul hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles