Eestlased ühendavad jõud: Kangert on MMil valmis Taaramäed aitama

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) on valmis Rein Taaramäed võimalusel MMil aitama.
Tanel Kangert (vasakul) on valmis Rein Taaramäed võimalusel MMil aitama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti parimad jalgratturid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe ühendavad pühapäeval jõu, et tuua koju Austriast Innsbruckist maailmameistrivõistlustelt esikümne koht.

Maailmameistrivõistluste trassil on pikkust 258,5 kilomeetrit ja tõusumeetreid kokku 4670. Raske rada peaks teoorias mõlemale eestlasele sobima, ent pigem on lootused Taaramäel. Septembris on 31-aastane Taaramäe jõudnud kolmel ühepäevasõidul poodiumile, mis viitab heale vormile. Eile osales ta Belgias ühepäevasõidul, kus ründas mitmel korral ning teenis lõpuks neljanda koha.

Kangertil on seljataga aga pikk hooaeg ja ta pole spetsiaalselt maailmameistrivõistluste grupisõiduks valmistunud. Pigem käis vormilihvimine MMi meeskonnasõiduks, kus Astana teenis kümnenda koha. Üleeile võistles Kangert ka individuaalses temposõidus, kus tundis end sadulas ebamugavalt ning lõpetas võistluse 21. kohaga. Eile tegi ta viietunnise treeningu ning tõdes, et temposõit tõmbas ta täiesti tühjaks. Õnneks on paar päeva aega taastumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles