Kuidas on võimalik, et alles kevadel KHLis mänginud hokimees uisutab jääle Eesti liigas?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve HC Everesti ründaja Andrei Ivanov (nr 78) 2012. aasta KHLi finaalseerias Moskva Dinamo vastu mängimas. 
Kohtla-Järve HC Everesti ründaja Andrei Ivanov (nr 78) 2012. aasta KHLi finaalseerias Moskva Dinamo vastu mängimas. Foto: Alexey Filippov

Nii nagu on absoluutselt selge, et maailma tugevaim jäähokiliiga on Põhja-Ameerikas asuv NHL, on vastuvaidlematu, et pingerea teisel kohal on Venemaal baseeruv, aga seitsme riigi klubisid koondav KHL.

Siis tuleb tükk tühja maad, kuni üpris ühtlases pundis järgnevad Euroopa tugevaimad liigad: Rootsi, Soome, Šveits ja Tšehhi. Siis Saksamaa, Austria, Valgevene ja Slovakkia. Siis veel üks punt kõrgliigasid ja siis veel üks. Ning umbes siis jõuame Eesti meistrisarjani.

Eelnev loetelu on vajalik selgitamaks, kui kummaline see ikka on, et veel mullu KHLis litrit taga ajanud 37-aastane venelasest ründaja Andrei Ivanov tõmbab juba sel laupäeval selga Kohtla-Järve HC Everesti särgi ning uisutab jääle Tartu Lõunakeskuse liuväljal, kus minnakse vastamisi kohaliku Välk 494 meeskonnaga.

Seejuures pole Ivanov ainuke KHLi kogemusega mees, kes Eesti meistriliiga uustulnuka Everesti ridades jääle tuleb. Kuidas on see võimalik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles