Käsipalli meistriliiga pakkus viigiga lõppenud põnevuslahingu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi Tapa käsipallurid.
Spordiklubi Tapa käsipallurid. Foto: Marianne Loorents

Kolmas voor käsipalli meeste meistriliigas lõppes kahe seni nulli peal olnud meeskonna võimsa põnevusetendusega. HC Viimsi/Tööriistamarket ja SK Tapa tegid Viimsis 27:27 (14:16) viigi, kusjuures külalismeeskond jättis viimasel sekundil realiseerimata karistusviske.

Mihkel Vaher viis kodumeeskonna 2:0 ette ja 14. minutiks juhiti 8:4. Tapalaste 4:0 vahespurt seadis tabloole viigi ja võib etteruttavalt öelda, et sellest hetkest peale ei saanud kumbki meeskond enam kui kahe väravaga ette. 21. minutil viis Marten Saar Tapa esmakordselt juhtima 10:9 ning kuigi Andre Sild ja Vaher kaalukausi kiirelt teisele poole kallutasid, siirdusid külalised puhkepausile 16:14 eduseisus.

Vahe võinuks suuremgi olla, kuid Siim Patrael viimsilaste väravasuul tõrjus nii Endrik Jaanise kui Vahur Oolupi karistusvisked. Viimsi sai kodumänguks kokku vaid kaheksa väljakumängijat ja kui avapoolaja lõpul Sild punase kaardiga eemaldati, jäi võõrustajatel vahetusmehi pehmelt öeldes väheks.

Eelmisest tõsiasjast hoolimata jaksasid Viimsi mehed hästi joosta kiirrünnakutesse, mida eriti osavalt realiseeris Arlo Talmar. Positsioonirünnakute vastu seisid noored tapalased kaitses hästi ja võrdsele mängule kohaselt oli viigiseis tablool tihedamini kui mõne meeskonna edunumbrid.

Raimond Himma kaks väravat aitasid Tapa 40. minutiks 20:18 eduseisu, kuid kümme minutit hiljem tabas Talmar kiirrünnakust 24:22 Viimsi kasuks. Kodumeeskonna edu sulas lõplikult kolm minutit enne lõppu, mil Saare kaks tabamust seisuks 26:26 tegid. Vaher viis Viimsi juhtima, kuid meeskond jäi vähemusse ning 16-aastane Tanel Kari viigistas karistusviskest.

Kui mängida jäi üks sekund sai Tapa veel ühe karistusviske, ent Tapa käsipalli kasvandik Margus Õun Viimsi väravapostide vahel tõrjus Oolupi viske! Põnevas viigimängus viskasid Talmar ja Vaher Viimsi kasuks kuus ning Raigo Pennula ja Rail Ageni neli väravat. Tapa poolel tabas Oolup seitse, Himma kuus ning Palmsalu ja Saar neli korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles