Mehhiko liha tõttu hätta sattunud kolmekordne olümpiamedalist pääses dopingusüüst

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsiku soorituse teinud Will Claye
Metsiku soorituse teinud Will Claye Foto: JOHN SIBLEY / Action Images via Reuters / Scanpix

Kolmekordne olümpiamedalist Will Claye, kes andis 1. augustil klenbuterooli sisaldanud positiivse dopinguproovi, pääses karistusest. USA antidoping otsustas, et anaboolsete agentide hulka loetav aine pärines lihast, mida Claye sõi.

WADA on küll sportlasi hoiatanud, et Hiinast ja Mehhikost pärit liha ei tohiks tarbida, kuna selles võib leiduda klenbuterooli, kuid Claye ei võtnud nõuannet kuulda. Siiski oli tema uriiniproovist leitud aine hulk nii marginaalne, et selle teadlikku tarbimist ei peetud võimalikuks.

Kuna 27-aastane ameeriklane andis positiivse proovi võistlusväliselt, jäävad talle alles ka kõik saavutatud tulemused. 2012. ja 2016. aastal sai ta vastavalt Londonis ja Rios kolmikhüppes hõbemedali ning Londonis lisaks ka kaugushüppepronksi. Eelmisel aastal sai ta Londonis hõbemedali ka MMil ning seda taas kolmikhüppes. 2011. ja 2013. aasta MMidelt on tal samuti ette näidata pronksmedalid. Tänavuse aasta alguses krooniti Claye Birminghami sisemaailmameistriks. Ameeriklane kordas sellega 2012. aastal Istanbulis korda saadetut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles