Koos Raismaga ajalugu teinud Kreeka talent kihutab tennisemaailma tippu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefanos Tsitsipas augustis Torontos, kus võttis ühtejutti rajalt maha neli esikümne mängijat.
Stefanos Tsitsipas augustis Torontos, kus võttis ühtejutti rajalt maha neli esikümne mängijat. Foto: Dan Hamilton/USA Today Sports/Scanpix

Juulis 2016 koitis ühteaegu Eesti ja Kreeka tennises suur päev, kui Kenneth Raisma ja Stefanos Tsitsipas võitsid Wimbledonis juunioride paarismänguturniiri. Raisma kordas nii omal moel Toomas Leiuse saavutust – tõsi, 60ndate legend triumfeeris tennisemekas poiste üksikmängus –, ükski Kreeka noormees polnud varem sedavõrd särava saavutuseni jõudnud.

Seejärel kulgesid tänaseks 20-aastaste Raisma ja Tsitsipase teed aga väga erinevat rada. Hulga tervisehädadega maadlema pidanud Raismal on täiskasvanute konkurentsis jäänud läbimurre tegemata, Tsitsipas madistab ässadega kui võrdne võrdsega. Augustis sai temast Torontos tenniseajaloo noorim mängija, kes ühel turniiril alistanud neli esikümnesse kuuluvat vastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles