Kaks sünnipäevalast paljastasid uskumatu tennisestatistika

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marin Cilic ja Juan Martin del Potro tähistasid mõlemad sel nädalal 30. sünnipäeva.
Marin Cilic ja Juan Martin del Potro tähistasid mõlemad sel nädalal 30. sünnipäeva. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix

Laulusalm ütleb, et noorus on ilus aeg, aga meestennisistid saavad sellele väitele vastu vaielda. Mitte ükski praegu 20ndates olev valgepallur pole suutnud karjääri jooksul suure slämmi finaalis võita settigi, kirjutab Eurosport.

Peagi selja taha jääval nädalal tähistasid kaks nimekat tennisisti oma 30. sünnipäeva – oma elu neljandat aastakümmet alustasid Juan Martin del Potro ja Marin Cilic. Tegu on ühtlasi kahe noorima mängijaga, kes on figureerinud suure slämmi finaalis ja võitnud seal vähemalt seti: Cilic on kolmekordne finalist ja 2014 US Openi võitja, Del Potro jäi Ameerikas alistamatuks 2009.

Olgu välja toodud ka teised ATP-karusellil jätkuvalt tiirlevad «vanurid», kes vähemalt võidetud seti tingimuse rahuldavad: Roger Federer (37), Stanislas Wawrinka (33), Jo-Wilfried Tsonga (33), Marcos Baghdatis (33), Rafael Nadal (32), Andy Murray (31) ja Novak Djokovic (31).

Ja kuhu jäävad siis noored? Praegu oma elu ilusaimaid aastaid nautivatest tennisistidest on vaid kolm üldse slämmil finaali jõudnud: Kei Nishikori (28), Milos Raonic (27) ja Dominic Thiem (25). Setivõidule kõige lähemal oli triost Raonic, kui ta pusis 2016. aastal Wimbledoni finaalis Murrayga kaks korda kiires lõppmängus. Seesama finaal oli ka viimane kord, kui 20ndates mängija, Murray, suutis suure slämmi võita.

Naiste seas on noortel ilusam seis – seal on finaalis vähemalt seti võitnud kümme naist, kes pole veel oma 30. sünnipäeva tähistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles