Treener tõi välja Kontaveidi suurimad murekohad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Sears
Nigel Sears Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

Anett Kontaveidi treener Nigel Sears andis tänase Wuhani turniiri finaali eel intervjuu WTA kodulehele ja selgitas, mida ta eestlanna mängu juures muuta soovib. Üldiselt on ta aga juunis alanud koostöö osas elevil: «Ta on põnev neiu, kellega koos töötada. Ma usun, et temas on kõvasti potentsiaali.»

Inglane Sears sai Kontaveidi treeneriks pärast seda, kui eestlanna oli lahku läinud oma senisest juhendajast Glenn Schaapist. Sears mõistis kiirelt, milline on Kontaveidi treenerina tema peamine siht: «Kui ma tema eelmisele aastale otsa vaatan, siis seal oli ohtralt ilusaid esitusi, aga oli ka palju avaringis saadud kaotusi. Nii et üks minu peamisi eesmärke on proovida Anetil aidata iganädalaselt paremini mängida, et hea ja halva päeva vahe ei oleks nii suur.»

Inglase sõnul ei tule sellised muutused aga üleöö: «Et ta tõesti mõistaks, kuidas olla oma mängus efektiivne vastavalt vastasele ja väljakukattele, et see ei tulemused ei näiks suhteliselt suvalistena. See võtab ilmselgelt aega.»

Peale üldisemalt mängutaktika timmimisele näeb Sears Kontaveidil arenguruumi ka konkreetsemates mänguelementides. «Mulle meeldib tema mäng väga. Tal puuduvad tehnilised nõrkused. Nagu ma ütlesin, siis tema teine serv vajab lihvimist, paremaks aitamist. Tal peab teisel servil avanema rohkem võimalusi ja talle tuleks ka kasuks, kui ta esimesel servil saaks tihedamalt õigetele kohtadele pihta. Aga ta lööb üpris kenasti, tal on korralik füüsis ja ambitsioon. Tal on tahe vaeva näha ja see mulle meeldib. Seda ma austan,» rääkis britt, kes on aidanud tennisemaailma tippu näiteks Daniela Hantuchova ja Ana Ivanovici.

«Anetil on loomu poolest instinkt olla agressiivne. Ta ei karda väljakul jooni otsida ja see on tema suur tugevus. Aga sellega käib kaasas ka kõrge riskiaste ehk nende löökidega tuleb ka veidi tagasi hoida. Keegi ei soovi tema loomulikku agressiivsust ära võtta, aga ma tahan, et ta annaks neile löökidele õigel ajal veidi rohkem eksimisruumi,» lisas Sears.

Kontaveit kerkib Wuhani turniiri tulemusel karjääri kõrgeimale edetabelikohale, 21. Et eelmise aasta lõpp läks eestlannal aia taha, ootavad treeneri sõnul ees väga põnevad kuud: «Ta ei pea enne Austraalia lahtiste lõppu eriti edetabelipunkte kaitsma, nii et see on temale ja nüüd meile mõlemale väga suur võimalus.» Šanss murda end 20 parema sekka tekib Kontaveidil juba järgmisel nädalal Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles