Vormeliissi diagnoos Ferrari hädadele: nad on liiga itaallased

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone ja Ferrari vormelitiimi juht Maurizio Arrivabene Venemaa GP-l.
Bernie Ecclestone ja Ferrari vormelitiimi juht Maurizio Arrivabene Venemaa GP-l. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images/Scanpix

Pikaaegne F1-sarja juht Bernie Ecclestone selgitas ESPNile, miks ei saa Ferrari meeskond Mercedeste hõbenoolte vastu: «Nad on liiga itaallaslikud. Ma rääkisin just ükspäev kellelegi, et me oleks nagu taga vanades aegades.»

«Vanad ajad» tähistab Ecclestone’i jaoks möödunud sajandi viimast kahte kümnendit – pärast 1983. aasta võistkondlikku tiitlit oldi kuival 15 hooaega, pilootide arvestuses eelnes Michael Schumacheri MM-tiitlile hooajal 2000 aga 20 põua-aastat.

Ferrari ronis toonasest august välja, sest tiimis pandi paika väga selge struktuur – tiimibossiks palgati Jean Todt, tehniliseks direktoriks Ross Brawn ja peadisaineriks Rory Bryne. Kui lisada sinna juurde karjääri tipus oleva Michael Schumacheri liitumine, siis oligi koos väga selge süsteem, kus kõik teadsid, mida nad teevad ja mille eest vastutavad.

Tänapäeval on asi erinevalt nende suurrivaalidest tunduvalt keerulisem. «Ferrari lähenemine on hoopis erinev Mercedesest, kas pole? Mercedesel on puhas tiim – nad tegelevad vaid võidusõiduga ja emafirmaga pole neil mingit pistmist. Ferrari aga muretseb oma sõiduautode valmistamise pärast, sätivad seda vastavalt oma F1-sooritustele. Neid juhitakse teisiti,» rääkis Ecclestone.

Briti sõnul lõikaks Ferrari kasu, kui autofirma juhid ei topiks oma nina nii aktiivselt vormelitiimi tegemistesse ja laseks neil elada oma elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles