Venemaa hokiklubi lollitas poolpalja naise pildiga kogu maailma kõmuajakirjandust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Ušakova.
Julia Ušakova. Foto: Julia Ušakova / Instagram

Venemaa hokiklubi Moskva Spartak postitas sotsiaalmeediasse foto oma naiskonna «ründajast» Julia Ušakovast ja kirjutas, et naine vigastas hüppeliigest. Furoori tekitas pilt aga seetõttu, et Ušakova lamab arstilaual kõhuli, ainsaks kehakatteks stringid.

Maailma meedia tõttas raporteerima tubli hokimängija vigastusest, naisõiguslased olid aga marus. Näiteks Barcelona naiskonna Twitteri-konto mõistis sellise pildi avaldamise hukka, viidates vajadusele naissportlasi meestega võrdsetena kujutada.

Ainus häda on selles, et... Julia Ušakova ei mängi Spartaki hokinaiskonnas. Ja et olla veel täpsem, siis Spartakil pole hokinaiskonda üldse olemaski. Noor naine on hoopis edukas fitnessisportlane, kahekordne amatööride maailmameister ja Arnold Classicu võitja. Spartakile teeb ta kaastööd klubi telekanalis töötades.

Kõik see ei takistanud kõmuajakirjandust, kusjuures üks neist kirjeldas koguni «HC (sic! - toim) Spartaki jalgpallinaiskonna ründaja» vigastust. Mis aga puudutab Ušakovast tehtud fotot, siis naisel endal polnud tõenäoliselt selle vastu midagi. Piisab vaid vaadata, milliseid pilte ja videosid endast ta oma Instagrami kontol ise jagab... Lühidalt: Spartak sai ajakirjanikke lollitades hakkama PR-trikiga, mille eetilis-moraalne väärtus on küsitav, tähelepanu näol saadav tulu aga võimas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В моем директе почему-то стопятьсот сообщений типа «Im so sad for your injury ?», причем большинство из них “from Turkey ??” ? Я даже не знаю, связано ли это с тем, что Спартак официально объявил меня «травмированной», или может, полуголая фотка вызвала такой ажиотаж, но факт остаётся фактом ? Друзья, спешу сообщить, что в целом со мной все ок и я даже тренируюсь! ?? Правда, на полкарасика, но фигачу ?✌? Гиперэкстензия, пресс и всякие девчачьи тренажёры мне в помощь ? Скучаю по приседаааам! ? А вам желаю тренировок без травм! Это крайне неприятно и мучительно, когда что-то болит ? И хорошего дня! @ultimatefit.ru ?? #будьвформе #мотивация #тренировка #ultimatefitness

A post shared by Юлия Ушакова (@yulia_ushakova) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Франция, 100 % ??? #чемпионатмира #2018

A post shared by Юлия Ушакова (@yulia_ushakova) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles