Kalev ja Flora tegid vihmasajus tulise viigi, tiitel nihkus Kalju haardeulatusse (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora ja Levadia kohtumine.
Flora ja Levadia kohtumine. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli Eesti meistriliigas tegid Tallinna Kalev ja Flora tulise 2:2 viigi, mis sobis enim tabelijuhile Nõmme Kaljule, kes kasvatas tänu sellele tabeli tipus veelgi edu. Kalev jõudis seejuures viigiväravani üleminutitel tänu penaltile.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel avas Flora keskkaitsja Madis Vihmann 54. minutil skoori, kuid kõigest kaks minutit hiljem viigistas Steve Kingue, kes saatis Karl Mööli terava nurgalöögi järel palli peaga võrku. Kui mängida jäi veerand tundi, näis, et Flora võtab siiski oma. Mööl kukutas karistusalas Frank Liivaku ja Zakaria Beglarišvili saatis penaltipunktilt palli lati alla.

Kuid tulised lõpuminutid, mille jooksul eemaldas peakohtunik Siim Rinken väljaku äärest Kalevi peatreeneri Argo Arbeiteri, tõid veel ühe pöörde. Lisaminutitel tormas Mööl karistusalasse ja suutis palli varbaga Flora postide vahel seisnud Magnus Karofeldi eest värava poole lükata. Kaitsjad lõid küll palli joonelt minema, ent samaaegselt oli Karofeld Mööli jalust niitnud ja Rinken osutas taas penaltipunktile.

11 meetri karistuslööki läks lööma endine Flora mees Hannes Anier ega eksinud - löök läks alla vasakusse nurka, Karofeld hüppas teisele poole. 2:2 viik tähendas Florale, et liidrist Kaljust jäädakse nüüd üheksa punkti kaugusele. Tõsi, florakatel on varuks mäng Pärnu Vaprusega, ent isegi kuuepunktilise vahe korral tuleb juba loota, et Kalju vähemalt korra veel libastub. Hetkel langeti isegi kolmandaks, sest Kaljul on 76, Levadial 68 ja Floral 67 punkti.

Kuus vooru enne hooaja lõppu on esikolmikul pidada veel hulk omavahelisi mänge. Juba kolmapäeval lähevad näiteks vastamisi Levadia ja Kalju. Tänane tulemus tähendab, et Flora peab nädala pärast ehk järgmisel pühapäeval peetava kohtumise Kaljuga kindlasti võitma. Hooaja viimases voorus on omavahel vastamisi Flora ja Levadia, kuid Kaljul on selleks ajaks võimalik tiitel juba kindlustada. Ise kohtutakse viimases voorus neljandat kohta hoidva Narva Transiga, kuid seda koduväljakul.

Henn väravavahidraamast: Toom ei treeni meeskonnaga

Flora peatreener Jürgen Henn lausus pärast kohtumist ETV-le, et Flora pidanuks ise varem mängu saatuse otsustama. «Meie väravavahil suures pildis palju tööd polnud, aga ise raiskasime kontrarünakud lõpus ära. Seal tuleb mäng ära tappa, meie andsime aga lihtsates olukordades palli vastasele. Tiitel ei ole veel täiesti läinud, võib veel üht-teist juhtuda, aga kindlasti on nüüd väga-väga raske,» tõdes Henn.

Flora koosseisu ei kuulunud täna esiväravavaht Mait Toom, kes läks pärast kolmapäeval peetud karikamängu Levadiaga tülli oma fännidega. Poolehoidjad kostitasid Levadia võiduvärava järel Toomi pilkega, millele väravavaht vastas keskmise sõrme näitamisega. Sellele järgnes omavaheline sõnelemine pärast lõpuvilet ning fännid ja Toom ei ole Postimehe andmetel tänaseni suutnud omavahel ära leppida. «Seis on nii nagu kuulda on olnud. Praegu ta meeskonnaga ei treeni ja vaatame, mis edasi saab,» ei soovinud ka Henn Toomi olukorral pikemalt peatuda.

Eemaldatud Arbeiter: keegi peab ju oma mängijate eest seisma!

Kalevi juhendaja Arbeiter kiitis ETV otse-eetris omasid, ent siunas vilemeest. «Kui kohtunikud vilistavad nii nagu vilistavad... Kui mängija on maas ja talle vastu pead lüüakse ja kohtunik ei reageeri sellele, siis keegi peab reageerima. Peab oma mängijaid kaitsma!» selgitas Arbeiter paar minutit enne mängu lõppu toimunut, mille tulemusel ta platsi äärest minema saadeti.

Kalev on tabelis 7. kohal, ehkki mängupilt lubaks sageli enamat. Arbeiter peab olukorda aga õigustatuks. «Oleme kõikide tippudega mänginud nii nagu täna. Meil on probleeme mujal. Täna oli lihtsalt õnne. Floral oli variante lüüa kolle, meie lõime need, mis meile anti. Statistika on selline asi, mida võib mitmelt poolt vaadata, aga ju on 7. koht meile õigustatud koht. Punktid näitavad seda. Kui sa ise ei löö kolli ja lased endale lihtsaid väravaid, siis see ongi karm tõsiasi!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles