Eurooplased saatsid Woodsi ja USA kurvalt üle ookeani tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopale võidu kindlustanud Francesco Molinari rõõmustab hea löögi üle.
Euroopale võidu kindlustanud Francesco Molinari rõõmustab hea löögi üle. Foto: PAUL CHILDS / REUTERS / Scanpix

Golfi võistkondliku Ryder Cupi võitis Euroopa meeskond. Otsustavaks kujunenud vastasseisus sai Francesco Molinari jagu Phil Mickelsonist.

Ameeriklased olid enne tänase päeva algust taga 6:10, kuid võitsid täna esimesest viiest mängus olnud punktist 3,5 ning vähendasid jõudsalt vahet. Seejärel kogusid aga eurooplastele punkte Jon Rahm, Ian Poulter ja Thorbjørn Olesen ning Molinari võit tähendas, et Euroopa jõudis 14,5 punktini ehk püüdmatusse kaugusesse. Lõpuks võideti 17,5:10,5.

Kõik vastased alistanud ja viis punkti kogunud Molinari tegi seejuures Ryder Cupi ajalugu, sest sellise saavutuseni pole enne jõudnud ükski eurooplasest mängija. Ameeriklastele tõi enim punkte Justin Thomas, äsja USAs viieaastase vahe järel turniirivõiduni jõudnud Woods oli aga liimist lahti, kaotades kõik neli kohtumist.

Üle aasta peetav Ryder Cup toimus kuni 1977. aastani USA ja Suurbritannia mõõduvõtuna. Alates 1979. aastast on vastamisi USA ja Euroopa ning sestsaadik on USA võitnud 8, Euroopa 12 korda. Viimasest üheksast võidust on nüüd aga Euroopasse jäänud koguni seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles