Ajaloolise MM-tiitli võitnud naisringrajasõitja pühendas esikoha hukkunud sõbrale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Carrasco.
Ana Carrasco. Foto: Ana Carrasco / Twitter

Motoringrajasõidus tegi ajalugu hispaanlanna Ana Carrasco, kes võitis esimese naisena MM-tiitli. 21-aastane Carrasco kindlustas World Superport 300 klassis võidu ülipõneval moel, edestades lõpuks lähimat jälitajat vaid punktiga.

Carrasco startis alles 25. kohalt, kuid tõusis vägeva sõiduga 13. positsioonile ja sellest piisas täpselt, et kaasmaalase Mika Perezi ees ühe punktiga tiitel kindlustada. Hispaanlanna jaoks oli võidul aga pisut kurb kõrvalmaik, sest ta pühendas MM-tiitli heale sõbrale Luis Salomile, kes 2016. aasta juunis MM-etapi vabatreeningul hukkus.

«Uskumatu, tegime meeletult tööd, et selle saavutuseni jõuda,» vahendab The Guardian värske võidunaise sõnu. «Tänan Kawasaki tiimi ja loomulikult David Salomi, oma peret ja sõpru. Olime Luis Salomiga head sõbrad ning päeval, mil ta hukkus, lubasin endale, et esimese MM-tiitli pühendan just talle.»

Carrasco on pärit võidusõiduperekonnast, sest tema isa töötas tippsõitjate mehaanikuna. Carrasco ise istus vanema õe mootorratta selga juba kolmeaastaselt ning debüteeris rahvusvahelises sarjas 16-aastasena, tehes 2013. aastal kaasa Moto3 klassis. Ühtlasi sai temast samal aastal esimene naine tosina aasta jooksul, kes MM-sarjas punkte korjanud – viimati oli seda 2001. aastal suutnud Katja Poensgen. Mullu võitis ta esimese naisena soolotsiklite MM-sarja etapi, lõpetades võiduga Portugalis peetud sõidu.

Ana Carrascost sai esimene naine, kes mootorrattal maailmameistriks kroonitud.
Ana Carrascost sai esimene naine, kes mootorrattal maailmameistriks kroonitud. Foto: Ana Carrasco / Twitter
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles