Tänak sai omanimelise nuki

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Poola ralli heideti küll selleks aastaks MM-kalendrist, aga WRC-mehi peetakse seal ikka meeles. Võistluse korraldajad pühendasid ühe jupi rallist ka meie ässale Ott Tänakule.

Pärast nelja järjestikkust aastat WRC-sarjas anti Poola rallile kehvasti käitunud pealtvaatajate tõttu hundipass. Tänavune võistlus peeti ERC ehk EM-sarja raames. Esikoht kuulus Nikolai Grjazinile vaid 8,3 sekundiga Jari Huttuneni ees. EM-tiitli kindlustas endine Eesti meister Aleksei Lukjanuk.

Kuigi WRC-autosid enam Poola kiiretel kruusateedel stardis ei olnud, kasutasid korraldajad siiski võimalust, et meenutada seal möödunud aastal tegusid teinud mehi. Nii pühendati ralli pikimal, Goldapi kiiruskatsel üks trampliin ja sellele järgnenud õhulend Ott Tänakule. Tšehh Dominik Brož ütles sarja kodulehele, et see olevat olnud väga äge koht.

Tänak ei suutnud Poola rallit kordagi võita – 2016 kukutas ta eelviimasel katsel esikohalt õnnetu rehvipurunemine, mullu tegi eestlane viimasel võistluspäeval Thierry Neuville’iga võidule heideldes avarii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles