Sangarlik Kotšegarov lõpetas Chattanooga Ironmani kolmandana ja üliõnnelikuna: elu raskeim võistlus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov koges Chattanooga Ironmanil esimest korda krampidega jooksmist.
Kirill Kotšegarov koges Chattanooga Ironmanil esimest korda krampidega jooksmist. Foto: Sean M. Haffey/AFP/Scanpix

Kirill Kotšegarov lõpetas USAs toimunud Chattanooga Ironmani kolmandal kohal, kaotades võitjale Cody Bealsile 12 minutit ja 44 sekundit. «Minu peamine siht oli jõuda finišisse ja mind isegi ei huvitanud, mitmenda koha saan. Kolmanda kohaga olen ülirahul,» rääkis triatleet, kes pidi jalavigastuse tõttu pidama pika võistluspausi.

Stopper mõõtis Kotšegarovi lõpuajaks 7:23.06. Teine koht jäi meie sportlasest vaevalt minuti kaugusele, kuid see teda ei morjendanud. «Olen väga õnnelik, et finišisse jõudsin. See oli kindlasti kõige raskem võistlus, kus olen osalenud. Tavaliselt on maratoni teine pool mu trumbiks, aga täna ma lihtsalt surin seal rajal,» selgitas Kotšegarov, et hiljutine jalavigastus on vormile selge jälje jätnud. «Vigastuse ja kaasnenud operatsiooni tõttu jäi mul vahele kuus kuud jooksutrenni, oktoobrist aprillini, ja ma avastasin maratoni teises pooles, et mu jalgades pole piisavalt kilomeetreid sees.»

Sportlase sõnul võitles ta elus esimest korda maratonirajal krampidega, aga suutis siiski õnnelikult finišeerida.

Mis Kotšegarovit järgmiseks ees ootab? «Viiepäevane puhkus tüdruksõbraga ja siis vaatame,» muheles ta ja lisas, et äkki läheb ta võistlema Austraaliasse.

Teine koht Matt Russell, võitja Cody Beals ja kolmandana lõpetanud Kirill Kotšegarov
Teine koht Matt Russell, võitja Cody Beals ja kolmandana lõpetanud Kirill Kotšegarov Foto: Sean M. Haffey/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles