Eestlannad lõpetasid koduse curlingu MK-etapi oivalise teise kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimunud maailmakarikaetapil curlingus tuli naiste arvestuses teisele kohale Team Mölder, kes pidi finaalmängus tunnistama Šveitsi naiskonna paremust tulemusega 7:3.

Kolmanda koha saavutas naiste turniiril Soome esindus Team Kauste, keda peeti ka võistluse üheks favoriidiks. Soome võistkonda saab novembris Tallinnas mängimas näha Euroopa meistrivõistlustel, kus nad võistlevad tugevamas ehk A-grupis.

Meeste arvestuses olid võistluse favoriitideks Hollandi ja Soome meeskonnad, kes kuuluvad EMil samuti A-gruppi, kuid võitjaks tuli üllatajana Valgevene Team Shalamitski, kes alistas soomlaste meeskonna Team Rantamäki finaalmängus veenvalt tulemusega 6:3. Kolmandaks jäi hollandlaste Team van Dorp.

«Võistlus oli kõrgetasemeline ja nagu lõpptulemusest näha, oli võitjate seas ka üllatajaid. On väga hea meel näha, et meie naiskond kapten Maile Mölderi eestvedamisel näitas kvaliteetset curlingumängu ning alistas mitmed tugevad vastased,» sõnas Eesti Curlingu Liidu juhatuse Liige Fred Randver.

Eelmisel nädalavahetusel toimus Tallinnas samaaegselt maailmakarika etapp naistele WCT Tallinn Ladies Challenger ja meeste turniir WCT Tallinn Mens Challenger. Kokku võistles Tallinnas 30 võistkonda ja üle 120 curlingumängija, kellest ca 100 tuli välismaalt. Naiste turniiril võistles 15 võistkonda üheksast riigist. Meeste turniirist võttis osa 15 meeskonda ja osalevaid riike oli kümme.

Võistkonnad mängisid Tondiraba jäähalli suures saalis, mis oli võistluste tarbeks esmakordselt muudetud curlinguareeniks. Tondiraba jäähalli suurel areenil toimuvad ka tänavuste Euroopa meistrivõistluste A grupi mängud, kus saab näha mõõtu võtmas Euroopa parimaid curlingumängijaid.

Euroopa meistrivõistlused curlingus toimuvad Tallinnas 16.-24. novembril 2018. Tiitlivõistlusest võtab osa 20 riiki naiste arvestuses ja 26 meeste arvestuses. Kokku toob võistlus Eestisse üle 300 sportlase ja treeneri, sh tiitlikaitsjad Rootsist ja Šotimaalt ning valitsevad olümpiavõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles