Miks määras Aivar Kuusmaa Rapla uueks kapteniks Rain Veidemani?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.
Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rapla korvpallimeeskonnas leidis kahe hooaja vahel põnev muutus: kaptenina ei jätka Indrek Kajupank, vaid seda rolli täidab selleks hooajaks meeskonda siirdunud Rain Veideman. Rapla peatreener Aivar Kuusmaa selgitas selle põhjuse tagamaid. 

«See sai väikese tagamõttega tehtud. Kajupank on vedanud seda vankrit kõvasti ja võtsin temalt selle pinge maha, et ta saaks oma mängule keskenduda. Veidekas (Veidemani hüüdnimi – toim) sellepärast – loodan, et kapten lahkub laevast viimasena,» vihjas Kuusmaa muiates sellele, et Veideman võiks Raplasse hooaja lõpuni jääda.

Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas on Rapla pidanud kaks kohtumist: kaotus VEFi vastu ja võit Jekabpilsi üle. Pärast avamängu VEFiga märkis Kuusmaa videointervjuus Rapla Avis Utilitas korvpallimeeskonna Facebooki-leheküljele, et ühe välismängijaga on ta totaalselt alt läinud.

Ilmselt pidas Kuusmaa silmas ameeriklast Wadly Mompremieri, kes tegi VEFi vastu 14 ja poole minutiga kolm pallikaotust ja viskas kõik viis viset väljakult mööda. Jekapbilsi vastu ta mänguminuteid ei teeninudki. «Neljast (leegionärist – toim) kolmega oleme väga rahul. Tõenäoliselt hakkame alternatiive otsima,» sõnas Kuusmaa Postimehele. Treener detailidesse laskuda ei soovinud.

Lisaks peab Rapla järgmises mängus hakkama saama põhimängujuht Dominique Hawkinsita, kes vigastas treeningul vasaku käe pöialt. Klubi arstide hinnangul võtab vigastusest paranemine aega kaks kuni neli nädalat.

* * *

Tallinna Kalev/TLÜ juhendaja Gert Kullamäe rääkis Postimehele, et senegallane Pape Mustapha Diop sai viisaprobleemid lahendatud ja ootab esimest treeningut Eesti meeskonnaga. «Ta pidi kaua viisat ootama, aga nüüd on juba Eestis ja kohtun temaga homme treeningul,» sõnas Kullamäe.

22-aastane ja 207 sentimeetri pikkune Diop kuulus Senegali koondise koosseisu septembrikuistes Aafrika tsooni MM-valikmängudes: 94:89 ja 82:71 võidud vastavalt Rwanda ja Mali üle ning 61:89 kaotus Nigeeriale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles