Ogier on Citroeni osas elevil, aga ettevaatlik: ma ei saa garanteerida, et kõik saab olema nii, nagu tahan

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier tõmbab peagi taas selga Citroeni kombinesooni.
Sebastien Ogier tõmbab peagi taas selga Citroeni kombinesooni. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Viiekordne autoralli maailmameister, tänavu Thierry Neuville’i ja Ott Tänaku selja taga WRC-sarjas kolmandat kohta hoidev Sebastien Ogier’ andis L’Equipe’ile intervjuu, kus selgitas, miks ta otsustas tulevaks aastaks liituda oma kunagise kodutiimi Citroeniga.

«Citroen on väljumas keerulisest ralliajastust ja sel aastal olen neis tundud varasemast palju rohkem sisemist soovi jõuda tasemele, kus oli Citroen mõned aastad tagasi. Teha asju hästi või neid mitte üldse teha,» tõdes Ogier, et asjad on liikumas paremuse poole. Näiteks mulluste põrumiste tõttu sai meeskond tänavu enamikel rallidel välja pana vaid kaks autot kolmest võimalikust. «Viimastel aastatel oli tunda, et nad teevad asju poolikult.»

Edaspidi peaks aga kõik saama paremaks. Vähemalt tiimipealik Pierre Budar lubas Ogier«le piimajõgesid ja pudrumägesid. Viiekordne WRC-tšempion nendib, et ta võtab riski: »Kõik on praegu alles sõnade tasemel ja see nõuab palju enesekindlust, sest ma ei saa garanteerida, et kõik saab olema nii, nagu ma tahan. Aga Pierre suutis mind veenda ja mul on tunne, et me alustame suurt seiklust.

Kuigi Ogier on kuni hooaja lõpuni M-Sporti pilot, andis tema praegune tiim loa Prantsusmaal läbi viidud salajasel testipäeval Citroeni proovida. «Nähes seda autot osadel rallidel eesotsas oli mul juba aimdus selle potentsiaalist,» selgitas prantslane. «Aga ise selle hindamine oli üks väga oluline detail, mille ma soovisin enne enda ära lubamist ära proovida.»

Tunne oli positiivne. «Tegime (testi) ära, sain paarist asjast aru ja see kokkupuude kinnistas minus ideed, et soovin seda seiklust katsetada,» sõnas Ogier.

Viimati esindas Ogier Citroeni meeskonda 2011. aastal ja lahkus sealt Volkswageni manu, sest ei saanud läbi tollase tiimi liidri Sebastien Loebiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles