Ostapenko ei võitnud geimigi, Kontaveit võib kerkida Baltikumi parimaks! (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko ja Anett Kontaveit tänavusel Austraalia suurel slämmil. Võit kuulus eestlannale.
Jelena Ostapenko ja Anett Kontaveit tänavusel Austraalia suurel slämmil. Võit kuulus eestlannale. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Jelena Ostapenko (WTA 13.) pakkis Pekingi tenniseturniiril reketid, sest hiinlanna Wang Qiang (WTA 28.), kellelt Anett Kontaveit (WTA 21.) Wuhani turniiri poolfinaalis loobumisvõidu sai, purustas lätlanna 6:0, 6:0. See tähendab, et juba peagi võib Kontaveidist saada maailma edetabelis kõige kõrgemal asetsev Baltikumist pärit mängija.

Eelmisel aastal jõudis Ostapenko Pekingis välja poolfinaalidesse, mis tähendab, et tänavu läks tal kaotsi kõvasti punkte ja ta tuleb maailma edetabelis selg ees Kontaveidile vastu. Juba praegu on lätlanna virtuaalses tabelis langenud 17. kohale. Ostapenko seis ei lähe aga sugugi paremaks, sest erinevalt eelmisest hooajast ei oodata teda seekord Singapuris toimuvale WTA finaalturniirile, kust ta teenis mullu 500 punkti, mis tähendab, et lätlannat ootab ees veelgi suurem kukkumine.

Kontaveidil pole sõna otseses mõttes midagi kaotada. Pärast mullu Pekingis avaringis kaotamist mängis ta veel Linzis ja Luxembourgis, kust teenis kokku 31 edetabelipunkti. See tähendab, et kui praegu tulemused külmutada, jääb naisi edetabelis lahutama vaid paarsada punkti.

Kuid tasub meeles pidada, et Kontaveidi jaoks pole Pekingi turniir veel lõppenud. Peaks teda ka kolmandas ringis edu saatma, vähendab ta virtuaalset vahet Ostapenkoga saja punkti võrra. Lisaks ootab eestlannat kindlasti ees veel ka Moskva turniir.

Kuna Ostapenko vorm pole kiita, tuleb Maarjamaa parima tennisisti väljaselgitamisel pigem arvestada ka Anastasija Sevastovaga, kes paikneb praegu maailma edetabelis 20. kohal ja on jooksvalt kerkinud juba ühe astme kõrgemalegi, sest mulluse avaringikaotuse asemel on ta Pekingis jõudnud juba Kontaveidi kombel kolmandasse ringi. Temalgi on aga vaja aasta lõpus kaitsta korralikult punkte – mullu Zhuhai turniiri poolfinaaliga teenitud 240 silma. Sevastova ja Kontaveidi vahe on praegu 380 punkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles