Postimehe video: paika sai uus ja niiske maailmarekord!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vahetevahel jahvatavad bürokraatiarattad aeglaselt. Brasiillanna Maya Gabeira käis 18. Jaanuaril Nazares merel ja sõitis oma surfilauaga mööda hiiglaslikku lainet. Alles oktoobris sai asi ametlikuks – 20,72 meetri kõrgusena oli tegu kõige suurema lainega, millel sõitmisega mõni naine on hakkama saanud.

«Tundub hullu mõttena, et ma olen naine, kes on ära võtnud kõige suurema laine, suurima ajaloos. See on vist alati olnud minu unistus, et ma saaksin seda öelda, aga ma ei teadnud kunagi, kas sellega ka reaalselt hakkama saan,» olid Nazares, seekord kuival maal, diplomi kätte saanud Gabeira emotsioonid.

Brasiillanna sõnul teadis ta kohe võistluspäeval, et päeva kõrgeim laine kuulus just talle. «Nii pidin rohkem võitlema selle eest, et seda tunnustataks, et Guinness teeks rekordite raamatusse naistekategooria, mis mulle olulisena tundub,» rääkis Gabeira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles