Meistrite liiga blogi: Madridi Real kaotas Moskva CSKA-le, Bayern viigistas Ajaxiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Real Madrid - Moskva CSKA
Real Madrid - Moskva CSKA Foto: Anton Novoderezhkin / Anton Novoderezhkin/TASS

Meistrite liiga saai tänajätku alagrupimängudega. Õhtu suurima üllatusena pidi Madridi Real tunnistama Moskva CSKA 0:1 paremust. Samas ei suutnud ka Bayerni München enamat 1:1 viigist Amsterdami Ajaxi vastu. 

 Madridi Real tuli kohtumisele Moskva CSKA vastu kohe keerulises seisus - meeskonnast puudus viis põhimeest, kelle hulgas oli meeskonna tähtsaim ründaja Gareth Bale, aga ka poolkaitsja Isco. Nii ei suutnudki Madridi meeskond rünnakul Moskva vastu liiga ohtlikuks saada ja 2. minutil Nikola Vlasici väravast Venemaa meeskond võitiski. 

Ka Bayernil oli sel korral raskuski Hollandi meeskonna Ajaxi vastu. Kuigi mängu asuti juba neljandal minutil Mats Hummelsi väravast juhtima, suutis 20-aastane Noussair Mazaoui 22. minutil seisu viigistada. Kuigi Bayern surus kõvasti, suutis ka Ajax head mängu näidata ja nii lõppes kohtumine viigiga. 

Põneva mängu pidasid maha Lyon ja Shakhtar - Ukraina meeskond asus mängu 2:0 juhtima ja olukord tundus kindel kuni 70. minutini, kui Moussa Dembele Lyoni poolt ühe värava tagasi lõi. Kaks minutit hiljem suutis Leo Dubois seisu 2:2 peale viigistada ja nii mäng ka lõppes. 

Manchester United ja Valencia leppisid 0:0 viigiga, Roma alistas 5:0 Victoria Plzeni, kusjuures Edin Dzeko lõi kohtumises kübaratriki. Ateena AEK kaotas 2:3 Benficale, Juventus võitis 3:0 Young Boysi. Üllatus oli sündimas ka mängus Hoffenheimi ja Manchester City vahel, kuid 97. minutil suutis David Silva lüüa City eest 2:1 võiduvärava.

Enne kohtumisi:

Päeva esimeses kahes kohtumises, mis algavad 19:55, kohtuvad Hoffenheim – Manchester City ja Juventus – Young Boys. Hoffenhimi ja Manchester City vahelises kohtumises on kindel favoriit inglise klubi, Juventuse ja Young Boysi vahelises mängus kindlasti Itaalia meeskond.

Bundesligas eelmisel hooajal suurepärast hoogu näidand Hoffenheim on sel aastal alustanud pigem tagasihoidlikult ning nii ollakse Saksamaal hoidmas alles 11. kohta. City hooaja algus on olnud aga Inglismaa kõrgliigas suurepärane ja nii hoitakse liigas esimest kohta. Samas kaotati Meistrite liiga avamäng Lyonile 1:2 ja nii ollakse Meistrite liigas oma alagrupi viimasel kohal.

Juventus peab sel korral hakkama saama ilma Cristiano Ronaldota, kes eelmises kohtumises teenis juba esimesel poolajal punase kaardi, kuna tiris vastasvõistkonna mängijat juustest. Küsimärgi alla jäi, kui tugevalt ta juustest kinni hoidis, kuid punase kaardi Ronaldo teenis. Siiski pääses portugallane vaid ühe mängulise keeluga ja nii jääb ta eemale ainult kohtumisest Young Boysi vastu.

Õhtustes mängudes kohtuvad omavahel Ateena AEK – Benfica, AS Roma – Viktoria Plzen, Müncheni Bayern – Ajax, Moskva CSKA – Madridi Real, Lyon – Donetski Shaktar ja Manchester United – Valencia.

E- alagrupis on AEK-i ja Benfica paaris pigem favoriidiks Benfica, kes vajab Meistrite liigas kindlasti võitu ja Saksamaa suurklubi Müncheni Bayern on favoriit mängus Ajaxi vastu. G-alagrupis peaks Roma saama raskustega jagu Tšehhi meeskonnast, kuid Madridi Real peab võõrsil kohtuma Moskva CSKA-ga. Moskva on kodus kindlasti tugev ja samas on Madridi klubil puudu kogunisti viis põhimeest eesotas Bale'iga, mis võib tähendada üllatavat tulemust.

Lyoni ja Donetski vaheline kohtumine võib kujuneda vägagi põnevaks, kuna Lyon soovib jätkata oma head seeriat pärast avamängus võetud võitu Manchester City vastu. Unitedi ja Valencia vaheline mäng võib saada aga mängupäeva maiuspalaks, arvestades Unitedi keerulist seisu mängijate ja peatreeneri Jose Mourinho vahel. United ja Mourinho vajab kriisi vältimiseks võitu. Samas on ka Valencia hooaja algus olnud keeruline ja nii asutakse koduliigas alles 14. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles